Galko szívesen lenne az SaS elnöke, de még nem most

2019. augusztus 6. - 08:37 | Belföld

Ľubomír Galko a sebtében összehívott, szeptember 7-re kitűzött rendkívüli kongresszuson biztosan nem fog indulni az SaS pártelnöki székéért. A párt alelnöke ezt hétfőn tette közzé a közösségi oldalán.

Galko szívesen lenne az SaS elnöke, de még nem most
Fotó: TASR

„Azt hittem, már eldöntött és tisztázott dolog, hogy Richard Sulík pártelnökként kitölti a mandátumát, tehát 2020 júniusáig marad az SaS élén, és hogy a februári parlamenti választásokon is ő lesz a listavezető” – mondta. Galko ugyanakkor elismerte: fontolgatja, hogy miután lejár Sulík rendes négyéves mandátuma, pályázni fog az SaS pártelnöki posztjára. „Ez sok tényezőtől függ, elsősorban attól, milyen eredményt ér el az SaS a februári választásokon, de például az egészségi állapotomtól is” – fűzte hozzá.

Az SaS alelnöke figyelmeztetett: olyan horderejű döntésről van szó, amelyet nem lehet elhamarkodottan meghozni. A jelölése több felkészülést igényelne, beleértve a párton belüli kampányt is. Úgy véli, ehhez a 2020 februárjától júniusáig tartó időszak lenne optimális. Elismételte: szeptemberben nem indul a pártelnöki székért.

Richard Sulík, az ellenzéki SaS párt elnöke szeptember 7-re rendkívüli pártkongresszust hívott össze. Azt tervezi, hogy lemond a pártelnökségről, majd ismét jelölteti magát. Ezzel a lépéssel a pozícióját akarja megerősíteni. Sulík ellenjelöltjeként korábban Ľubomír Galko neve merült fel.


(TASR)