A Gašpar-féle rendőrségi maffia intézkedhetett, mert egyiküknek kellett egy étterem

2021. március 6. - 09:59 | Belföld

A Fatima-ügyben hivatalosan is meggyanúsították Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitányt, Peter Hraškót, a NAKA exigazgatóját és Róbert Krajmert, a NAKA korrupcióellenes részlegének korábbi vezetőjét.

A Gašpar-féle rendőrségi maffia intézkedhetett, mert egyiküknek kellett egy étterem
Róbert Krajmer, Tibor Gašpar és Peter Hraško (Fotó: Aktuality.sk)

Ez az az ügy, amely miatt Monika Jankovská csak másodpercekig láthatta a napfényt, miután szabadlábra helyezése után elhagyta volna a trencséni börtönkórházat, és ilyen képet vágott.

A három másik személy meggyanúsítását megerősítette Jana Thökölyová, a Speciális Ügyészség szóvivője is az Aktuality.sk-nak. Hozzátette, március 1-jén zsarolás ügyében gyanúsították meg a nevezett személyeket. Az ügyben újra kihallgatják az eddigi tanúkat, és újabbakat is.

Ennek az ügynek a lényege, hogy az egykori NAKA-s Róbert Krajmer feleségének Trencsénben az ölébe pottyant egy olyan bár, amelyet a múltban erőszakkal szerzett meg a Peter Čongrády nevével fémjelzett maffia az eredeti tulajdonostól, Ondrej Janíčektől. Ebben segédkezhetett Jankovská, aki akkoriban Janíček ellen, azaz Čongrády javára hozott ítéletet, és amiért 3 millió koronát, azaz vagy 100 ezer euró kenőpénzt kaphatott. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a többieknek mi lehetett a konkrét szerepe.

(TASR)