Gašparovič nem emlékszik ilyen feszült választás előtti légkörre

2020. február 29. - 20:07 | Belföld

Ivan Gašparovič volt államfő szerint minden választás kulcsfontosságú, de azt mondja, nem emlékszik még ilyen feszült, ideges választási hangulatra sem a politikusok, sem a szavazópolgárok körében. 

Gašparovič nem emlékszik ilyen feszült választás előtti légkörre
Fotó: TASR

Szerinte a kampány utolsó heteit a féligazságok uralták. „A féligazság megöli az igazságot, ez nem jó” - szögezte le Gašparovič, miután Pozsonyban leadta a voksát.

„Arra számítok, hogy az emberek olyan politikusokat választanak, akikben bízni akarnak. Azután már rajtuk múlik, hogy elveszítik-e ezt a bizalmat, vagy megszilárdítják” - mondta a volt államfő.

Szerinte a választást befolyásolja Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása. „Politikailag azonban visszaéltek ezzel a tragédiával” - véli Gašparovič. Szerinte Szlovákia balszerencséje, hogy túl sok politikai párt és választói nézet és vélemény van. „Ez nem jó. Jobb, ha csak egy, kettő, vagy három dolog közül választhatunk. Olyan ez, mint amikor tíz kabátunk van a szekrényben és nem tudjuk, melyiket vegyük fel. Ha csak két kabátunk van, felvesszük az egyiket és kész” - szögezte le Gašparovič.

Úgy véli, az új kormányra nagy kihívások várnak gazdasági, szociális és külpolitikai téren is, mivel bonyolult a helyzet, például a brexit vagy a klímaváltozás miatt.

„Sok dolga lesz az új kormánynak” - mondta a volt államfő.


TASR