Gašparovičot rendesen meglepte, amit Kiska mondott

2018. június 14. - 21:58 | Belföld

Az exelnök utódja országértékelő beszédéről nyilatkozott csütörtökön.

Gašparovičot rendesen meglepte, amit Kiska mondott
Ivan Gašparovič (Fotó: TASR)

Ivan Gašparovič azt mondta, nem tud teljes mértékben azonosulni azzal, amit Andrej Kiska mondott előző nap a parlamentben.

"Meghallgattam az elnök urat, de vannak ott bizonyos dolgok, amelyeket én teljesen máshogyan mondtam volna, mint ő" - fogalmazott. Ki hinné?!

Hozzátette, hogy a beszéd puszta konstatálását jelentette bizonyos tényeknek, amelyek Szlovákiában érvényesek, "de ez minden". Noha egyetért azzal, hogy az államfőnek kötelessége kritikusan hozzáállni a szituációhoz, ugyanakkor hiányolta a megoldási javaslatokat. Emellett Kiskának szerinte többet kellett volna beszélnie az elért sikerekről is.

"Az elnök úr és beszéde alapján Szlovákia egy jó nagy negatív probléma. Úgy gondolom viszont, hogy ez nem igaz, nagyon sok pozitív dolog is van itt, a szociális programok és a külpolitikánk is nagyon sikeres" - jegyezte meg.

Meglepte az is, hogy Kiska bírálóan fogalmazott a rendőrség munkájáról Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében. Gašparovič szerint ugyanis senki nem szeretné jobban, hogy sikeres legyen a nyomozást, mint maguk a nyomozók, aki azon dolgoznak.

(TASR)