Gasztronómiai verseny Pozsonyban

2018. február 2. - 18:27 | Régió

A hidaskürti Magán Szakközépiskola nagymegyeri kihelyezett részlegének diákjai idén is Pozsonyban kezdték az éves versenysorozatot.

Gasztronómiai verseny Pozsonyban
Az iskola felvételei - további fotókért kattints!

Január végén a Szlovák Szakácsok és Cukrászok Szövetsége szervezte meg a Danubius Gastro nemzetközi kiállítás keretén belül a szakács- és cukrásztanulók szakmai versenyét.

Az iskolát egy-egy tanuló képviselte mindkét kategóriában. A szakácsoknál Rácz Marián (felkészítője Both Éva mesternő), a cukrászoknál pedig Bugár Kitti (felkészítője Németh Krisztina) volt az, aki ezen a versenyen eredményesen szerepelt.

A feladat ebben az évben sem volt egyszerű, hisz a gasztronómiát egy magasabb szintre kellett emelni: a költészet szintjére. Az iskola szakács tanulójának hidegkonyhai készítményeit a zsűri ezüstéremmel jutalmazta. Bugár Kitti harmadikos cukrász pedig esküvői tortát készített, amiért a zsűritől bronzérmet kapott jutalmul.

Az iskola többi diákja sem maradt le a kiállítás nyújtotta élményekről. Ők is egész napos kiránduláson vettek részt, és megismerkedtek a gasztronómia újdonságaival.

Németh Krisztina
szakoktató