A Gázai övezetben bombáztak izraeli gépek

Izraeli harci repülőgépek mértek csapást vasárnapra virradóra a radikális iszlamista Hamász egyik katonai létesítményére a Gázai övezetben, arra válaszolva, hogy korábban négy palesztin illegálisan behatolt a zsidó állam területére - jelentette a Háárec című újság.

Az izraeli hadsereg közlése szerint a határsértés szombaton történt a Gázai övezet mentén, a Kiszufim kibucnál. A biztonsági kerítésen áthatoló palesztinok gyúlékony folyadékot tartalmazó palackokkal próbáltak felgyújtani egy katonai járművet, amellyel a határszakasz alatt ásott - illegális - alagutakat rombolják le az izraeli hatóságok.

A biztonsági erők helyszínre érkezésekor a palesztinok visszaszöktek a Hamász által ellenőrzött Gázai övezet területére.

Az izraeli hadsereg szóvivője szerint a légierő ezért válaszcsapást mért a palesztin enklávé déli csücskében fekvő Rafah egyik Hamász-létesítményére.

"Az izraeli védelmi erők (IDF) továbbra is el fognak hárítani minden olyan próbálkozást, amellyel ártani akarnak Izrael államnak vagy izraeli civileknek" - olvasható az IDF Twitteren megjelent közleményében. A hadsereg hozzátette: "A Hamászt teszik felelőssé minden, a Gázai övezet felől érkező agresszióért".

A Hamász biztonsági tisztségviselői és mentőegységek szerint a rafahi létesítményt öt rakétával találták el, de nem voltak sebesültek.


MTI/para