Gázrobbanás történt egy gyerektáborban, két ember égési sérüléseket szenvedett

2021. július 16. - 16:34 | Régió

Gázrobbanás történt egy gyerektáborban a Vágbesztercei (Považská Bystrica) járásban, Podskalie községben. Két ember égési sérüléseket szenvedett, két mentőhelikoptert vezényeltek ki a helyszínre.

Gázrobbanás történt egy gyerektáborban, két ember égési sérüléseket szenvedett
Fotó: TASR

Zuzana Hopjaková, az Air Transport Europe helikopteres egészségügyi mentőszolgálat szóvivőjének tájékoztatása szerint a trencséni mentőszolgálat szakemberei elláttak egy 23 éves férfit, aki másodfokú égési sérüléseket szenvedett testének 25 százalékán. A nyitrai légi mentők egy 33 éves nőnek nyújtottak elsősegélyt, akinek testfelülete 15 százaléka megégett.

„A helyszínen ellátták mindkettőjüket, majd helikopterrel a pozsonyi kórház égési osztályára szállították őket. A sérültek állapotát stabilizálták, eszméletüknél voltak" - tette hozzá Hopjaková.

Alena Krčová, az országos mentőszolgálat műveleti központjának szóvivője úgy tájékoztatott, hogy mindkét sérültnek az arcán keletkeztek égési sérülések.

Danka Adámiková, a Trencséni Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője úgy tájékoztatta a TASR hírügynökséget, hogy egy gázpalack robbant fel a táborban, amikor mozgatták. „A Vágbesztercei Rendőrkapitányság ügyeletes tisztje büntetőeljárást indított gondatlanságból elkövetett testi sértés vétsége miatt. Az eset körülményeit vizsgálják" - tette hozzá a szóvivő.


TASR/para