Géczy Jenő, Szolgai Zsuzsanna és Velsicz László közös kiállítása látható a Csallóközi Múzeumban

2023. március 17. - 22:58 | Kultúra

A nagyszombati kerületi önkormányzat jóvoltából a Csallóközi Múzeum ezúttal Géczy Jenő, Szolgai Zsuzsanna és Velsicz László közös kiállításának ad otthont. Az Út című tárlat ünnepélyes megnyitójára csütörtökön délután került sor.

Géczy Jenő, Szolgai Zsuzsanna és Velsicz László közös kiállítása látható a Csallóközi Múzeumban
A Paraméter felvételei - További képekért kattints!

A kiállítás megnyitóját Antal Otti és Varga Zoltán Bendegúz tették meghittebbé zenei előadásukkal.

A kiállítás kurátora, Balla Rita design- és művészetelemző hangsúlyozta, külön öröm és megtiszteltetés számára, hogy ő mutathatja be Szolgai Zsuzsanna és Géczy Jenő festők, illetve Velsicz László fotográfus munkáit.

A mikrofonnál Balla Rita

Balla Rita elmondta, Szolgai Zsuzsanna képein az emberi érzések, a férfi és női kapcsolatok jelennek meg. Velsicz Lászlótól két tematikában láthatunk fotókat: az emberi arc másodpercnyi rezdüléseinek megörökített pillanatát portré formájában, illetve utca- és városrészletekről készített felvételeit is megtekintheti a nagyérdemű. Géczy Jenő sokszínű munkásságából most egy-egy versét mutatja meg, valamint néhány vadász tematikájú festménye is helyet kapott a kiállítóterem falain.

„A három kiállítót a közös baráti út köti össze, mely az utóbbi időben formálódott szakmaivá. Ami mindhármukban közös motívum, a folyamatos alkotási vágy és a szépművészetek iránti nyughatatlan érdeklődés” – tette hozzá a kurátor.

Balla Rita megnyitó beszéfét követően a vendégek érdeklődve vették szemügyre a műveket. Kellemes csevejekkel, jóleső találkozásokkal telt a csütörtök délután a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumban.

A kiállítás április 8-ig várja az érdeklődőket.

(SzC)