George Clooney szerint Donald Trumpból nem lesz amerikai elnök

George Clooney, aki új filmjével érkezett a cannes-i filmfesztiválra, csütörtökön kijelentette, hogy Donald Trumpból nem lesz amerikai elnök, és "nem a félelem fogja irányítani" az Egyesült Államokat. 

Clooney a Pénzes cápa című filmjéről beszélt csütörtökön újságíróknak a francia Riviérán. A thrillert Jodie Foster rendezte, Észak-Amerikában pénteken debütál, a magyar mozikban június 2-tól látható.

Clooney komoly támogatója Hillary Clintonnak, aki demokrata politikusként indul az elnökjelöltségért. Áprilisban feleségével, Amal Clooney emberi jogi ügyvéddel egy sor adománygyűjtő rendezvényen több millió dollárt gyűjtött Clinton kampányára.

A sztár Cannes-ban leszögezte, hogy Donald Trump nem lesz elnök. "Az nem fog megtörténni. Nem a félelem fogja az országunkat irányítani. Nem fognak muzulmánokkal vagy bevándorlókkal vagy nőkkel ijesztgetni minket. Semmitől sem félünk" - hangsúlyozta.

Clooney a filmre utalva elmondta, hogy Trump "a hírek és a szórakoztatás ütközésének terméke", erről szól a Pénzes cápa is. A színész szerint a republikánusok várható elnökjelöltje azért juthatott el ilyen messzire a kampányban, mert a hírműsorok nem tesznek fel kemény kérdéseket. "A 24 órás hírfolyam nem azt jelenti, hogy az ember több hírt hall, ugyanazokat a híreket halljuk többször."

A thrillerben a színész tévés üzleti gurut alakít, akit élő műsorban túszul ejt egy áldozata (Jack O'Connell). Julia Roberts a műsor producerét játssza.

Az 55 éves Clooney, akinek édesapja, Nick Clooney tekintélyes újságíró volt, pályafutása során többször foglakozott televíziós hírműsorokkal. Második rendezése, a Jó estét, jó szerencsét! a televíziózás hőskorát ábrázolta.

A Pénzes cápa Clooney szerint azt mutatja be, hogy "elvesztettük a képességünket arra, hogy megtudjuk és elmondjuk az igazságot, és eljussunk a tényekig".

MTI/para