Gestapósnak és szadista terroristának nevezték Ficóék Repa ügyészt, akiről közzétettek egy gyanús felvételt is!

2022. szeptember 25. - 09:59 | Belföld

Robert Fico, Robert Kaliňák, Tibor Gašpar és Marek Para sajtózott a minap, többek között Marián Kučerka volt NAKA-vizsgálótiszt ügye kapcsán.

Gestapósnak és szadista terroristának nevezték Ficóék Repa ügyészt, akiről közzétettek egy gyanús felvételt is!
Robert Fico (Fotó: TASR)

Kučerkát első fokon a Specializált Büntetőbíróság 11 év letöltendő börtönre ítélte korrupcióért, de fellebbezett, és az ügye a Legfelsőbb Bíróságra került. Fico viszont rámutatott, hogy ott Juraj Kliment bíró szenátusa foglalkozik majd vele, és felhívta a figyelmet arra, hogy Kliment unokaöccse Ondrej Repa, aki Kučerka ügyében ügyészként járt el.

Ondrej Repa pedig az az ügyész, akivel kapcsolatban egy gestapós kabátot lobogtatott Fico és Kaliňák a sajtótájékoztatón.

"Ezt a gestapós kabátot küldjük, innen, a Smer központjából Repa ügyésznek, mivel ő egy gestapós" - üzente Fico és ezt Kaliňák kiegészítette azzal, hogy szadista terroristának nevezte a speciális ügyészeket, akik a magasrangú politikusokat és rendőri, illetve más tisztviselőket érintő ügyeket vizsgálják.

Ezúttal viszont közzétettek egy felvételt is, melyen a jelek szerint Ondrej Repa és Marián Kučerka beszélgetése hallható utóbbi kihallgatásakor. Illetve tulajdonképpen nem a teljes beszélgetést tették közzé, csak bizonyos "finomabb" részleteit, valamint beleolvastak az átiratába.

Fico a sajtótájékoztatón felolvasott egy részletet egy büntetőfeljelentésből, melyet Kučerka felesége tett a férjével való bánásmód után. Ebben szerepel, hogy férjét kényszerítették arra, hogy együttműködjön a Tisztítótűz nevű nyomozás során (ebben gyanúsított a Fico-kormányok alatti rendőrség teljes vezetése), ha pedig nem így tesz, akkor őt és a nőt is megszégyenítik, helikopter landol majd a házuk mellett.

"Ondrej Repa ügyész megkérdezte a férjemtől, hogy akar-e a börtönben vért szarni, mint Lajo (Ľudovít Makóra szoktak így utalni), és azt követelték tőle, hogy azonnal szereljen le és beszéljen Lajoval, aki majd gondoskodik róla" - olvasta fel Fico a levélben leírtakat. Hogy honnan van meg neki ilyesmi, azt nem tudni.

Ezután kifejtette, hogy Kučerka a legszigorúbb fegyházba került vizsgálati fogságba, Zsolnára, majd onnan szállították Pezinokba a Speciális Ügyészségre, ahol azt követelték tőle, hogy írja alá, hogy a felesége által tett feljelentésben foglaltak nem igazak.

Ezt követően játszották le a felvétel bizonyos, finomabb részleteit, melyen a Repának tulajdonított hang arra utal, hogy ha Kučerka együttműködik, akkor "Lajo" gondoskodik róla. Az is elhangzik rajta, hogy van családja, felesége, és megcsinálhatják ezt úgy, hogy nagy szégyen lesz belőle, vagy úgy, hogy szinte semmi.

Kučerkát ezután ítélték el első fokon 11 évre. Maga Ondrej Repa a Joj TV-nek nem kívánta kommentálni a dolgot, szóvivőjén keresztül csak annyit üzent, hogy ugyan nem tud a létezéséről, jó lenne az egészet hallani.

(Joj TV)