GIGALOPÁS: Somorjai raktárakat rámoltak ki visszaeső bűnözők

2020. május 26. - 10:55 | Régió

Már előzetes letartóztatásban van az a két feltételezett elkövető, akik a rendőrségi vizsgálat szerint óriási anyagi kárt okozva ürítettek ki több somorjai (Dunaszerdahelyi járás) raktárat május harmadik hétvégéjén.

GIGALOPÁS: Somorjai raktárakat rámoltak ki visszaeső bűnözők
A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Rendőrségi felvételek)

A gyanúsítottak négy raktárat rámoltak ki a Somorja központjában található ipartelepen.

Zsákmányaik között voltak számítógép- és tabletalkatrészek, 15 ezer táblagépekre és monitorokra való védőüveg, nyomtató kellékek, 2 ezer toner, 6000 monitortisztító kendő, számos kéziszerszám, hordozható emelőgép, szén-dioxid palackok, kilincsek, építőanyag, lámpák, hütőgép, fűtőtestek, de még egy villanyóraszekrény is.

A betörés során keletkezett kár összesen 71 430 euró volt. A Nagyszombat Megyei Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint az ellopott dolgok már vissza is kerültek jogos tulajdonosaikhoz.

A rendőröknek sikerült három nap alatt kinyomozniuk a tetteseket, és megtalálták azt az ingatlant is, ahova a gyanúsítottak a lopott árut szállították. A két pozsonyi, 35 és 36 éves pozsonyi férfi ugyanis a közelmúltban vásárolt egy öreg családi házat, ahova a betörés után többször is visszatértek. A rendőrök végül ott tartóztatták le őket.

A két férfi hamarosan lopás vádjával kerülhet a vádlottak padjára. Mivel mindketten büntetett előéletűek, a bíróság indokoltnak látta előzetes letartóztatásukat, tehát vizsgálati fogságba kerültek.

(parameter)

Címkék: krimi, Somorja, lopás, betörés