Giorgia Meloni olasz miniszterelnök kormánya továbbra is kiáll Ukrajna területi integritása, szuverenitása és szabadsága mellett

2022. november 10. - 20:17 | Külföld

Nagy nyomás alá került Oroszország az ukrajnai háborúja miatt - jelentette ki csütörtökön Rómában a NATO főtitkára.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök kormánya továbbra is kiáll Ukrajna területi integritása, szuverenitása és szabadsága mellett
A NATO főtitkára és Giorgia Meloni - MTI

Jens Stoltenberg a herszoni orosz csapatkivonással kapcsolatos hírre reagált Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.

A főtitkár a sajtónak nyilatkozva azt mondta: "a NATO figyelemmel fogja kísérni, hogy az orosz csapatok valóban visszavonulnak-e a Dnyeper (Dnyipro) folyó nyugati partvidékéről".

Hozzátette: "világosan látszik, hogy nagy nyomás alá került az orosz hadsereg, és ha valóban kivonulnak Herszonból, az újabb győzelem lesz Ukrajna számára".

Jens Stoltenberg hangsúlyozta: "a NATO addig folytatja Ukrajna támogatását, amíg szükség lesz rá, mert a NATO-tagállamok, köztük Olaszország példátlanul nagy támogatása érezteti hatását a harctereken, és alapvető fontosságú Ukrajna számára".

Az októberben hivatalba lépett Giorgia Meloni a megbeszélés után azt mondta, "kormánya továbbra is kiáll Ukrajna területi integritása, szuverenitása és szabadsága mellett".

mti/para