Gitárzene a 60-as évekből

2010. június 22. - 09:17 | Régió

Ha csak annyit írunk le, hogy június 23-án Komáromban, a Művészeti Alapiskola koncerttermében a Memória Társulat nevű nosztalgiazenekar ad koncertet, nem biztos, hogy sokat mondunk vele. Ha viszont hozzátesszük, hogy a zenekar létrehozója és vezetője Zsákovics László, valószínűleg számos olvasót fontos információval gazdagítunk.

Zsákovics László zenetanárt ugyanis – Nyelvcsapások című műsorainak köszönhetően – jól ismeri a komáromi közönség. E műsorokban a „nyelvelés” mellett mindig fontos szerepet kapott a zene, legutóbb például egy hatvanas évekbeli, klasszikus felállású gitárzenekar formájában. A koncert akkor nagyon alkalminak és egyszerinek tűnt, ám a „főnök” nem hagyta szétszéledni a társaságot.

Ennek köszönhetően Novák Tamás (ritmusgitár), Siposs Jenő (basszusgitár), Zács Richard (billentyűsök), Alföldi Károly (dob) és természetesen Zsákovics László (főnök, szólógitár) a jelzett napon és helyen ismét színpadra lép, hogy a 60-as évek gitárzenéjével egy kis időutazásra invitálja a közönséget. A koncert 18 órakor kezdődik.

Vas Gyula