Glváč lemondott, már nem akar parlamenti alelnök lenni - mediális őrületnek tarja, hogy leleplezte őt a sajtó!

2019. november 7. - 16:42 | Belföld

Martin Glváč (Smer-SD) lemondott parlamenti alelnöki posztjáról.

Glváč lemondott, már nem akar parlamenti alelnök lenni - mediális őrületnek tarja, hogy leleplezte őt a sajtó!
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Döntéséről Facebook-oldalán számolt be.

Saját szavai szerint azért határozott így, mert azt szeretné, hogy a Smer győzzön a jövő évi parlamenti választáson.

Martin Glváč Marian Kočnerral baráti üzeneteket váltott, és az sem maradt titokban, hogy a nevezett hírhedt nagyvállalkozó csalijával, Alena Zsuzsovával sikamlós SMS-eket küldözgettek egymásnak.

Glváč leváltása már október végén szóba került, de akkor nem hagyták jóvá a képviselők az ülés programját. A parlamenti alelnök leváltásának oka a közte és Marian Kočner között lezajlott kommunikáció. Kočnert azzal vádolják, hogy ő gyilkoltatta meg Ján Kuciak ujságírót.

Glváč, azután, hogy az ülés programját nem szavazták meg, kijelentette, hamarosan közli, hogyan döntött, de mostanáig nem nyilatkozott. Az ellenzék ekkor jelezte, hogy újabb rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi a leváltása ügyben.

Martin Glváč a Facebook-oldalán nyilvánosságra hozott bejegyzésében felszólítja többek közt Bugár Bélát is, hogy hozzá hasonlóan ő is, önként mondjon le jelenlegi posztjáról. Erre válaszul Bugár Béla, a Híd elnöke azt nyilatkozta, Glváč lemondását helyesnek tartja. Ugyanakkor azt is kifejtette, a személyét illető vádakkal nem ért egyet. Állítása szerint Kočnerral nem találkozott és nem is kommunikált.

TASR/para

Címkék: Martin Glváč