Gólgazdag edzőmeccset játszott a DAC a Győr ellen

2022. szeptember 24. - 14:58 | Sport

A DAC és a Győr egy edzőmérkőzése 3:3-as döntetlent hozott.

Gólgazdag edzőmeccset játszott a DAC a Győr ellen
Fotó: fcac.sk

A magyar másodosztály résztvevőjét az akadémián látta vendégül a DAC péntek délután, a csapatok kérésének megfelelően zártkapuk mögött.

Adrian Guľa vezetőedző a válogatottaknál szereplő játékosokon (Blackman, Ciganiks, Fazlagić, Káčer, Nebyla, Ramadan és Krstović) kívül több sérültre vagy betegre (Kružliak, Davis, Risvanis, Balić, Veselovský) sem számíthatott. Muhamedbegovic személyes okok miatt hiányzott, mivel házasodik. A válogatottak közé már nem számították bele Nicolaescut, aki ma véglegesítette az Izraelbe való igazolását. Ezért Somorjáról Nagy Péter és Franck Bahi, míg a tizenkilenc éven alatti korosztályos csapatból Marko Beran is sárga-kékbe öltözött.

A vezetést Kalmár kiugratása után Szánthó szerezte meg. Hat perccel később Gavrić beadását Kalmár fejjel küldte a hálóba, majd a vendégek Borsos révén szépítettek. A győriek csatára a kapufa segítségével volt eredményes. Az első játékrész legvégén ismét Gavrić passzolt jól Kalmárhoz, aki megtalálta a minimális rést a kapus jobb keze és a kapufa között. A 61. percben Bencze szögletét Fodor fejelte védhetetlenül a kapuba, a végeredményt pedig Kovács Krisztián állította be, egy szép lövéssel.

Hétfőtől folytatódik az együttes felkészülése a következő bajnoki összecsapásra, amelyen jövő szombaton, október 1-jén a poprádi átmeneti otthonukban a Liptószentmiklóssal mérkőznek meg.

DAC 1904 - ETO FC Győr 3:3 (3:1)

MOL Akadémia, Dunaszerdahely, 2022. szeptember 23., péntek, 14:00 ó, napos idő, +17°C

Góllövők: 12. Szánthó, 18. Kalmár, 45. Kalmár - 23. Borsos, 61. Fodor, 68. Kovács K.

Játékvezető: Malárik - Parilák, Chromý, zártkapus mérkőzés

DAC: Veszelinov (46. Petráš) - Pinto (69. Kachút), Szolgai B. (69. Leginus), Brunetti, Andzouana - Dimun, Nagy (46. Bahi), Kalmár (79. Beran) - Szánthó (55. Moumou), Balogh, Gavrić.

Edző: Adrian Guľa.

Győr: Fadgyas (46. Ruisz) - Kiss Balázs (46. Kovács K.), Papp (46. Szujó), Fodor, Vincze, Bencze (73. Lacza) - Kovács I. (63. Kiss M.), Toma (63. Vingler), Vitális (46. Kiss Bence) - Borsos (73. Bacsa), Babati (63. Óvári). Edző: Tímár Krisztián.

STATISZTIKA:

Lövés – kapura 5:7, mellé 4:6

Szöglet – 7:7

Les – 3:2

(fcdac.sk)