Gomolygó füstfelhő jelezte a bajt Nyékvárkonyon, vélhetően szándékos gyújtogatás történt

2021. február 28. - 16:37 | Régió

A nyékvárkonyi önkéntes tűzoltókat a helyi illegális szemétdombhoz riasztották szombaton, február 27-én. Délután fél 3-kor érkezett a bejelentés, miszerint kigyulladt a szemétlerakat. Erről a község polgármestere adott hírt a község Facebook-oldalán.

Gomolygó füstfelhő jelezte a bajt Nyékvárkonyon, vélhetően szándékos gyújtogatás történt
Fotók: Nyékvárkony felvételei

„A lánglovagok azonnal a helyszínre siettek a magasnyomású fecskendővel ellátott IVECO Daily típusú tűzoltóautóval. Az úton Falurét felé már messziről gomolygó füstfelhő volt észlelhető a szemétdomb irányából. A közvetlen helyszínt sűrű füst takarta el, ezért a tűzoltóink empirikusan kezdtek neki az oltásnak.

Tehát először a tűz továbbterjedését gátolták meg oly módon, hogy a szeméttelep környékén oltófecskendővel lehűtötték a gyúlékony száraz gyomot és bokrokat, majd fokozatosan öntözték a parázsló szemetet, míg eljutottak a tűzfészekig. A gócpontban a tűz teljes felszámolása után tovább locsolták a már eloltott szemetet, nehogy újra lángra kapjon” – írja Fazekas István, Nyékvárkony polgármestere.

Azt is közzétette, hogy a gyanú szerint szándékos gyújtogatás történt.

Ezért arra kéri a falu polgárait, hogy amennyiben valakinek információja van a történtekkel kapcsolatban, azt mindenképp jelezze a községi hivatal felé.

-para-