Gördeszkapálya, streetballpálya, pingpongasztalok és teqball is lesz – fotókon az épülő somorjai ifjúsági park

2023. szeptember 25. - 16:23 | Régió

Új ifjúsági park épül Somorján, a létesítményt jövő ősszel adják át.

Gördeszkapálya, streetballpálya, pingpongasztalok és teqball is lesz – fotókon az épülő somorjai ifjúsági park
A Maarch Group s.r.o. látványterve (Forrás: samorin.sk)

Az építkezés a napokban kezdődött el, a park a városi könyvtár közelében lesz. A városi hivatal 670 ezer eurót különített el a projektre – tájékoztatott honlapján az önkormányzat.

Gördeszkapálya, streetballpálya, ping-pong asztalok, asztali foci és teqball is lesz a 6260 négyzetméteres területen. A járdákat és a közvilágítást is felújítják a projekt keretében, a fák alatt piknikezőhelyeket alakítanak ki.

Több éves előkészítő munka előzte meg a projekt megvalósítását. „Több fát kivágnak a területen, a dendrológiai felmérés ugyanis kimutatta, hogy a zöldterület revitalizálásra van szükség. A kivágott fák helyett a város más pontjain ültetünk fákat" – tájékoztatott Orosz Csaba polgármester, és hozzátette, a város szorgalmazza, hogy a fiatalok a szabadban sportolhassanak.

Az önkormányzat igyekszik támogatni a sportegyesületeket és a szabadidős tevékenységeket. Az elmúlt években korszerűsítették a Corvin Mátyás Alapiskola udvarán levő atlétikai pályát, ezt a sportlétesítményt a lakosok is használhatják, továbbá négy szabadtéri fitneszpályát is kialakítottak, a Duna utcában floorball-pályát és streetballpályát létesítettek.

(TASR)


VÁLASZTÁSI INTERJÚK: Új epizód minden nap 18:00-kor a Paraméteren - egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: