GORILLA: A szerkesztőségekbe eljuttatott felvételen szerepel, ahogy Fico Haščákkal kólázik - Hallgasd meg!

2019. október 16. - 10:17 | Belföld

Többek között a Denník N, a SME, a Nový Čas, a Joj TV és a Markíza szerkesztőségébe is eljuttatták azt a hangfelvételt, mely megfelel a Gorilla-ügy eddig ismert és nyilvnosságra hozott iratainak.

GORILLA: A szerkesztőségekbe eljuttatott felvételen szerepel, ahogy Fico Haščákkal kólázik - Hallgasd meg!
Jaroslav Haščák (Archív felvétel)

A szerkesztőségek jelezték, hogy megpróbálnak utánajárni a hitelességének, eredetiségének, ugyanakkor a Denník N már jelezte, hogy a felvétel tartalmazza azt a beszélgetést is, amely az átirat szerint Robert Fico Smer-elnök és Jaroslav Haščák Penta-vezér között zajlott le, és szerepel rajta Fico elhíresült kólázása is.

A teljes hangfelvétel mintegy 39 órát tesz ki, ebből egy órát Fico és Haščák beszélgetése.

A Penta röviddel azután, hogy kijött a hír, jelezte, feljelentést tesz. "Az ilyen típusú felvételek, tekintet nélkül a forrásukra, törvénytelen anyagoknak számítanak, és nem hozhatók nyilvánosságra" - áll a TASR hírügynökségnek eljuttatott állásfoglalásukban.

Megjegyzik, hogy a módszer, ahogy az eljutott a szerkesztőségekbe, törvénytelenségre utal, ezért tesznek büntető feljelentést az ügyben. Véleményük szerint a kiszivárogtatott felvételek vélhetően manipuláltak, éppen ezért hiteltelenek.

A Penta a kezdetektől fogva kétségbe vonja a Gorilla-ügy kapcsán nyilvánosságra került iratok hitelességét.

(Denník N/parameter)