Gorilla-ügy: Néhány tucatnyian tüntettek Haščák háza előtt

2019. október 17. - 21:29 | Belföld

A parlamenten kívüli Progresszív Szlovákia (PS), a Spolu és a KDH csütörtökön tüntetést szervezett Jaroslav Haščák, a Penta társtulajdonosának házánál a Gorilla-ügy miatt. A megmozduláson néhány tucatnyian vettek részt.

Gorilla-ügy: Néhány tucatnyian tüntettek Haščák háza előtt
TASR felvétel

„Azt akarjuk megmutatni, hogy nem félünk az ország legnagyobb hatalmú embereitől sem, legyenek akár politikusok, akár oligarchák” - jelentette ki Michal Truban, a PS elnöke a tüntetésen, amelyen a Gorilla-hangfelvétel részletei szóltak a hangszóróból.

A tüntetés fő jelszava a „Soha többé” volt. „Összefogunk, hogy megtörjük azt, ami itt zajlik”

- mondta Miroslav Beblavý, a Spolu elnöke.

Alojz Hlina, a KDH elnöke arról beszélt, hogy ezt a tüntetést már évekkel ezelőtt meg kellett volna tartani, és mindenkit felszólított, hogy harcoljon az ország megváltoztatásáért.

A tüntetéssel az állítólagos Gorilla-hangfelvétel nyilvánosságra kerülésére reagáltak. A Penta pénzügyi csoport már korábban bejelentette, hogy feljelentést tesz a hangfelvétel nyilvánosságra hozása miatt.

A Gorilla-aktát 2011 decemberében hozták nyilvánosságra névtelenül. A hangfelvétel állítólag egy Vazov utcai lakásban készült Pozsonyban, Jaroslav Haščák politikusokkal folytatott beszélgetéseiről a 2005-ös és 2006-os állami üzletek provízióiról.

TASR