Gőzerővel készül a rendőrség az esti Slovan-Basel mérkőzésre, drónokat is bevetnek

2023. március 16. - 14:42 | Sport

A pozsonyi városi rendőrség drónokkal is megfigyeli majd a Nemzeti Futballstadion környékén levő utcákat a Slovan-Basel esti mérkőzés előtt.

„Bár a szervezők nem minősítették kockázatosnak a mérkőzést, felkészültünk a baseli keménymag érkezésére is” – közölte a városi rendőrség, arra hivatkozva, hogy a baseli szurkolók komoly pusztítást végeztek nemrég egyik vendégmérkőzésükön a svájci bajnokságban.

A városi rendőrség ezért fokozott készültséget rendelt el, a Téglamező (Tehelné pole) környékén pedig rohamrendőrök és kutyás rendőrök is lesznek. Szükség esetén a többi pozsonyi járásparancsnokságról is átvezényelnek járőröket.

A rendőrség azt tanácsolta a mérkőzésre érkezőknek, hogy a stadiontól távol parkoljanak és tömegközlekedéssel menjenek a helyszínre, ha pedig rendbontást, egyéb törvénysértést látnak, hívjak a 159-es számot.

Az állami rendőrség is óvintézkedéseket vezetett be, ezek főleg a gépjármű-vezetőket érintik. Forgalomkorlátozás vagy útlezárás lesz a Bajkál utcán a Vajnorská útkereszteződéstől a Nagyszombati (Trnavská) útig, továbbá a Príkopová, a Tegelhoff és a Kalinčiak utcán.

„Az embereket arra kérjük, hogy kövessék a rendőrség utasításait és legyenek körültekintőek. A szurkolói rendbontásra, a közbiztonság vagy a közlekedés veszélyeztetésére a hatóságok megfelelő módon fognak reagálni, mindkét szurkolótábor esetében” – közölte a rendőrség.


(TASR)

Címkék: Slovan-Basel