Gőzerővel támadnak a csalók a Dunaszerdahelyi járásban – fontos dologra figyelmeztet a rendőrség

2023. február 14. - 16:07 | Régió

A megszokottnál is több bejelentés érkezett a 158-as rendőrségi segélyhívóra csalókról, akik megpróbáltak átverni időseket az elmúlt napokban.

Zlatica Antalová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője közölte, mindkét hívást a Dunaszerdahelyi járásban regisztrálták. Az első esetben kétszer hívta a nyugdíjast egy ismeretlen férfi, aki az unokájának adta ki magát. Azt akarta megtudni, hogy az idős férfinek melyik bankban van a pénze, hozzátéve, hogy ki kell vennie azt. A nyugdíjas férfi azonnal reagált, és megszakította a hívást.

A másik esetben egy nyugdíjas asszonyt próbáltak meg átverni: a csaló közölte vele, hogy az egyik bankban kétezer eurója van. Amikor a nő azt felelte, hogy a megnevezett bankban nincs számlája, a telefonáló megszakította a hívást. Másik két esetben a csalók rendőrnek kiadva magukat próbáltak meg idősek bizalmába férkőzni.

A szóvivő hozzátette, szerencsére az elkövetők egyik jelentett esetben sem jártak sikerrel, így azok csalási kísérletként kerültek nyilvántartásba.

Az ügyeken intenzíven dolgoznak a nyomozók, keresik az elkövetőket.

A történtek kapcsán a rendőrség figyelmeztet, értesítsék az idősebb szüleiket, hozzátartozóikat, hogy legyenek elővigyázatosak, és mielőtt bármit is tennének, mindig járjanak utána, hogy valóban a hozzátartozója próbálja vele felvenni a kapcsolatot. Fontos továbbá, hogy ne engedjenek be idegeneket a lakásukba, és minden esetben értesítsék a rendőrséget a 158-as segélyhívón, ha úgy érzik, csalásról lehet szó.


(parameter)