A gőzmalmok történetét bemutató kiállítás nyílt Alsószelin (FOTÓK)

2023. március 19. - 14:55 | Régió

A Galántai Honismereti Múzeum szombaton nyílt napot tartott az alsószeli gőzmalomban. Az érdeklődők megtekinthették a gőzmalmok történetét bemutató kiállítást és magát a felújított épületet.

A gőzmalmok történetét bemutató kiállítás nyílt Alsószelin (FOTÓK)
Fotók: Cséfalvay Á. András (További fotókért kattints a képre!)

Az aktuális kiállítás a földszinten zajlik, de érdemes felmenni a legfelső szintre is, ahol nem mindennapi kilátás tárul elénk.

A kiállítást nagy érdeklődés kísérte, ezért a szervezők tervezik a további szintekre is kibővíteni.

A közeljövőben is terveznek még nyitott napot, ezért az érdeklődőknek érdemes figyelni a múzeum weboldalát – közölte a Paraméterrel Pukkai Judit, a Galántai Honismereti Múzeum munkatársa.

Az egykori gőzmalom épületét 2019-ben vásárolta meg Nagyszombat megye önkormányzata, majd a felújítást követően 2022-től lett látogatható az ipartörténeti emlékmű, melyben kiállítás látható, a többi helyiség pedig a múzeum raktáraként szolgál. A felújításba 600 ezer eurót invesztált a megye, megújult a homlokzat, a tetőszerkezet, a belső terek, melyeket alkalmassá tettek a múzeum gyűjtemények minden igényt kielégítő tárolására.

A galántai múzeum igazgatása alá tartozik a jókai és a tallósi vízimalom is, melyek a vízimolnárkodás történetét mutatják be.


(parameter)