GPS nyomkövető eszközök

2019. október 10. - 15:49 | Tech

Először is, beszéljük meg, mi is az a GPS nyomkövetés. A GPS globális helyzetmeghatározó rendszert jelent.

GPS nyomkövető eszközök
Illusztráció: pixabay.com

A bolygónk felett barangoló műholdak földrajzi helymeghatározási és időinformációkat továbbítanak a GPS-vevőknek. A rendszer működése nem igényel internet- vagy telefonkapcsolatot, sőt, a rendszer használata ingyenes, és nincs másra szüksége, csak egy vevőre. A navigáció és egyéb alkalmazások mellett, a GPS-t gyakran használják a kereskedelmi ágazatban a vállalatok járműveinek valós idejű, 24/7 nyomon követésére. Lehetővé teszi az időpontok, a követett járművek sebességadatainak és útvonalának megszerzését, ezzel segítve az üzleti folyamatok optimalizációját és a szállítás hatékonyságának növelését.

A GPS nyomkövető felszerelésének másik célja a lopásgátlás. Egy az autójába vagy céges autójába valahová beszerel nyomkövető lopás esetén segít Önnek vagy a rendőrségnek megkeresni az autót. Az olyan gépkocsikba, amelyekben nincs gyárilag beszerelt nyomkövető, Önnek kell megvásárolnia és beszerelnie a készüléket.

A GPS nyomkövető egy GPS vevővel és adóval felszerelt eszköz, amely egy bizonyos felhasználónak küldi el az adatokat. Az ilyen eszközöknek általában van egy független akkumulátoruk, amely cserét vagy újratöltést igényel, de vannak olyan modellek, amelyek az autó elektromos rendszeréhez vannak kötve. Minden ilyen eszköz kis méretű, így gyakorlatilag az autó bármely részén elhelyezhető. A nyomkövető jelzései okostelefonon, személyi számítógépen vagy táblagépen olvashatók le, a megfelelő szoftver segítségével. Így az autó helyét, sebességét, vagy bármilyen, a nyomkövető jellemzőitől függő adatot megtudhat. Ezek lehetnek csupán a GPS koordináták, vagy egy online térkép az autót jelző piktogrammal.

Azok részére, akik a „csináld magad” megoldásokat kedvelik, létezik olyan megoldás is, hogy egy mobiltelefont használjanak nyomkövetőként. Ehhez az interneten talál útmutatókat.

Tudjon meg többet erről itt: Autoalkatreszonline24.Hu.

(PR-cikk)