Grammy-díj – Adele vitte a pálmát a zenei díjátadón

2017. február 13. - 09:41 | Kultúra

Adele 25 című dala kapta az év felvételének járó elismerést az 59. Grammy-díjkiosztó gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben.  

Grammy-díj – Adele vitte a pálmát a zenei díjátadón
Fotó: TASR/AP

Jelölt volt még Beyoncé – Formation, Lukas Graham – 7 Years, Rihanna és Drake – Work, valamint a Twenty One Pilots – Stressed Out című szerzeménye.

A 25 az év albuma

Adele 25 című lemeze kapta az év albumának járó elismerést is. A kategória jelöltjei között volt még a Beyoncé – Lemonade, Justin Bieber – Purpose, Drake – Views, Sturgill Simpson – A Sailor’s Guide To Earth című szerzeménye.

A Hello lett az év dala

Adele (Adele Adkins és Greg Kurstin) Hello című slágere kapta az év dalának járó elismerést az 59. Grammy-díjkiosztó gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben.

Jelöltek voltak még: Beyoncé – Formation (dalszerzők: Khalif Brown, Asheton Hogan, Beyoncé Knowles és Michael L. Williams II), Mike Posner – I Took A Pill In Ibiza (Mike Posner), Justin Bieber – Love Yourself (Justin Bieber, Benjamin Levin és Ed Sheeran), Lukas Graham – 7 Years (Lukas Forchhammer, Stefan Forrest, Morten Pilegaard és Morten Ristorp).

Az év albuma, az év felvétele és az év legkiemelkedőbb új előadója mellett ez a legfontosabb kategória, amelyben kiosztják az amerikai zenei szakma legrangosabb elismerését.

(MTI)

Címkék: Grammy-díjak