Grammy-díjra jelölték a Takács Qartet zenekart, de nem lesznek ott az átadón

2015. december 10. - 07:57 | Kultúra

A zenekar vezetője szerint a dzsessz és kamarazenei díjakat nem a gálán adják át, hanem előző reggel egy "félhomályos szuterénben". A Takács Quartetet negyedszer jelölik a díjra, de már a 2003-as díjkiosztón se voltak ott.

Grammy-díjra jelölték a Takács Qartet zenekart, de nem lesznek ott az átadón
Fotó: musicavivaaustralia.worpress.com

Negyedszer jelölték a Magyarországon alapított Takács Quartetet Grammy-díjra az Egyesült Államokban, a vonósnégyes csellistája a Népszabadság csütörtöki számában azt mondta, hogy nem mennek el az átadóra.

Fejér András a napilapnak azt mondta, hogy a dzsessz és kamarazenei díjakat nem fő műsoridőben, a gálán adják át, hanem előző reggel egy "félhomályos szuterénben", de ezen nem háborodnak fel, mivel a tízmilliós lemezeladásokkal szemben ők legfeljebb ezres nagyságrendben tudnak lemezt értékesíteni. Hozzátette: a 2003-as díjkiosztón sem voltak ott, amikor megkapták a díjat, amelyet postán juttattak el hozzájuk.

Arra a kérdésre, hogy divat-e manapság kamarazenélni, Fejér András azt mondta, hogy amióta egyre nehezebb a zenekarok anyagi helyzete, sokan tanítással, kamarazenével egészítik ki a keresetüket, emiatt sok az új vonósnégyes, nagy a verseny, és ez kedvez a műfajnak.

(MTI)

Címkék: Grammy-díjak