Grendel Gábor elkapta a koronavírust, össze is kapott a műbaléhézó Pellegrinivel

2020. október 12. - 15:01 | Belföld

Az OĽaNO színeiben parlamenti alelnöki tisztséget betöltő Grendel Gáborral kapcsolatban hétfőn jelentette ki Peter Pellegrini exkormányfő, hogy pozitív lett egy korábbi vírustesztje és megvádolta őt azzal, hogy felelőtlenül viselkedett. Grendel nem hagyta ezt annyiban.

Grendel Gábor elkapta a koronavírust, össze is kapott a műbaléhézó Pellegrinivel
Fotó: tasr

A Smerből kilépett és a Hlas nevezetű új pártját építgető Pellegrini azt rója fel Grendelnek, hogy bár tudott arról, hogy elkapta a vírust, de ennek ellenére bement a parlamentbe. A törvényhozásban szintén alelnöki pozíciót betöltő ellenzéki pártelnök szerint a kormánypárti politikus nem tájékoztatta a parlament illetékeseit a helyzetéről. Grendel ezzel szemben azt állítja, hogy preventív jellegű kivizsgáláson vett részt szeptember legvégén és bár nem volt semmilyen jele annak, hogy vírusos lenne, de lefújta az összes rogramját.

Pellegrini "már tíz napja ismeri az egészségi állapotomat, amikor ezzel kapcsolatban - október elején - felhívtam őt telefonon, teljesen nyugodtan viselkedett." Grendel rögtön akkor tájékoztatta a parlament elnökét és az összes alelnököt is, majd a törvényhozás működéséért felelős iroda főigazgatója felvette a kapcsolatot az országos tisztifőorvossal, hogy szabályszerűen járjanak el. Pellegrini akkor diszkréciót ígért, de úgy néz ki, nem bírta magában tartani ezt az információt, amit Grendel a szemére is vetett.

(tasr/para)