Grendel kiállt Mikulec mellett, a volt kormány felelősségére hívta fel a figyelmet

2021. június 20. - 13:41 | Belföld

A rendőrség jelenlegi helyzete a volt kormány munkájának eredménye. Ezt Grendel Gábor (OĽaNO) nyilatkozta az RTVS O 5 minút 12 című műsorában.

Grendel kiállt Mikulec mellett, a volt kormány felelősségére hívta fel a figyelmet
TASR

Hangsúlyozta, hogy Roman Mikulec belügyminiszter hivatalba lépése után rendőrségi pozíciókban hagyott olyanokat, akiket még a Smer-SD nevezett ki.

Grendel szerint Mikulec hivatalba lépése után még több hónapig otthagyta Milan Lučanskýt a rendőrfőnöki poszton, amíg ő maga le nem mondott. Ezt követően Peter Kovařík váltotta őt, aki Robert Fico és Peter Pellegrini mellett dolgozott a Kormányhivatalban. A közelmúltig a rendőrség vezetője Adrián Szabó volt, akit Denisa Saková volt belügyminiszter jelölt ki. Tehát, ha a jelenlegi ellenzék Mikulecot okolja a belügyminisztériumban és a rendőrségen tapasztalható káoszért, Grendel szerint nem szabad megfeledkezniük arról, hogy az ő jelöltjeik voltak az élen.

„Azt hiszem, hogy Mikulec úr megteszi, amit tud, másrészt el kell mondani, hogy megteszi, amit tud, de a rendőrség vonatkozásában a volt kormány jelöltjeivel”

– mondta Grendel.

Juraj Blanár (Smer-SD) szerint Mikulec képtelen kezelni pozícióját. Ugyanezt gondolja Peter Pčolinský koalíciós képviselő. „Egyértelművé tette, hogy a NAKA, az ellenőrzés és a Szlovák Információs Szolgálat között háború folyik” – mondta Blanár.

Juraj Blanár azt állítja, hogy ha a miniszter a volt kormány idejéből származó embereket tartotta a rendőrségen, akkor valószínűleg jók voltak.

Szerinte a koalíció azt a benyomást akarja kelteni, hogy a volt kormány a hibás. Mindketten egyetértettek abban, hogy ha az esetek kivizsgálását manipulálják, akkor az egy olyan probléma, amit sürgősen kezelni kell.

Blanár kifogásolta Mikulec tétlenségét. Grendel kijelentette, hogy az illetékes hatóságok járnak el.

(čas.sk)