Gröhling: Az új tanévben a cél, hogy minden tanulónak támogatást biztosítsunk

2022. augusztus 31. - 17:09 | Belföld

Az új tanévben elsősorban minden tanuló támogatása a cél, ami például a pedagógiai asszisztensek biztosításában fog megnyilvánulni.

Gröhling: Az új tanévben a cél, hogy minden tanulónak támogatást biztosítsunk
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Ezt Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter közölte a szerdai kormányülés után. Ezenkívül elkezdik a váltott műszak eltörlését az iskolákban, és az Ukrajnából érkező gyerekekkel kapcsolatos kifizetésekkel is foglalkozni fognak.

A 2022/2023-as tanév szeptember 5-én kezdődik. A miniszter még szokás szerint részt vesz a tanévnyitón. Idén Malackán (Malacky) üdvözli az elsősöket. A helyreállítási tervből finanszírozott oktatásügyi reformok kapcsán elmondta, hogy az első kifizetés rendben lezajlott, a második pedig még idén meg fog történni. A harmadik kifizetésre a jövő évben kerül sor. Gröhling rámutatott, hogy a helyreállítási terv jövő évi mérföldkövei közül több olyan van, amely az oktatást érinti.

„Ha még az oktatásügyi minisztériumban leszünk, garantálom, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy minden mérföldkövet teljesítsünk”

– mondta azt is hozzátéve, hogy ha már nem lesz az oktatásügyi tárcánál, a következő miniszternek meg fog kelleni békélnie a beállított reformokkal.

TASR