Gröhling egy innovációkkal és új inspirációkkal teli őszben bízik

2022. június 30. - 09:49 | Belföld

A 2021/22-es tanév csütörtöki zárása alkalmából Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter köszönetet mondott minden iskolai alkalmazottnak a munkájáért, és bízik benne, hogy a szeptember innovációkat és új inspirációkat hoz majd.

Gröhling egy innovációkkal és új inspirációkkal teli őszben bízik
Branislav Gröhling (Fotó: TASR)

Rámutatott, hogy az elmúlt időben sokat utazott, és tudja, hogy korábban még egy tanár vagy iskolai alkalmazott sem várta ilyen feszülten a nyári szünetet. „Egyrészről tudom, hogy sokaknak hiányozni fognak a diákok, a munka és az iskola, de másrészről a megterhelő időszak után szükségünk van egy kis pihenőre” – mondta Gröhling.

A miniszter szerint ősszel 16 regionális pedagógussegítő központban kezdenek el tevékenykedni mentorok, akiknek feladata az lesz, hogy egyéni útmutatást és segítséget nyújtsanak a tanártársaknak az új tantervre való átállásban és a reformot követő innovatív tanítási módszerekben. Az iskolákban, ahol egészségkárosult gyerekek is tanulnak, egészségügyi nővéreket, az óvodákban pedig segédnevelőket alkalmaznak, emellett azon is dolgoznak, hogy az iskolák személyzetét további 600 asszisztenssel bővítsék.

Gröhling szerint a minisztérium azon is dolgozik, hogy pénzt különítsenek el a magasabb energiaárak kompenzálására. A tárcán belül pedig továbbra is harcolni fognak érte, hogy az iskolai alkalmazottak jobb fizetési feltételekhez jussanak.

Csütörtökön megközelítőleg 708 ezer alap- és középiskolás kap bizonyítványt, a 2022/23-as tanév szeptember 5-én, hétfőn kezdődik.


TASR/para