Gröhling: nem lesz évismétlés, és a szünidő sem rövidül

2020. április 3. - 16:00 | Belföld

Biztosan nem ismételtetik meg a teljes tanévet, tájékoztatta a Paramétert Branislav Göhring (SaS) oktásügyi miniszter, cáfolva ezzel a Facebookon terjedő pletykát.

Branislav Gröhling
Fotó: TASR

Cáfolja az oktatásügyi minisztérium a Facebookon terjedő hírt, miszerint azt tervezik, hogy megismételtetik a tanulókkal a teljes 2019/20-as tanévet. „Az iskolaévet a rendes terminusban tervezzük befejezni, talán lesznek kisebb változások, de bízom benne, hogy sikerülni fog” – tájékoztatta Gröhling a Paramétert.

Nem lesz rövidebb a nyári szünet sem.

„Jelenleg nem tervezem sem a szünidő rövidítését, sem az iskolaév megismétlését, mivel 7 hónapot ebből a tanévből klasszikus formában tanítottak le az iskolák, az utóbbi hetekben pedig távoktatás folyik”

– magyarázta a miniszter.

Ha az iskola nem tudja átvenni a teljes tananyagot, akkor áttolhatja azt a következő tanévre. „Az állami pedagógiai intézettel közösen olyan útmutatást készítünk elő, hogy azok az iskolák, amelyek a teljes tananyagot nem tudták átvenni, azok az elmaradt tananyagot tovább tudják csúsztatni a következő tanévre” – mondta a miniszter.

- lpj -

Címkék: koronavírus