Grosjean csak szerdán hagyja el a kórházat, Abu-Dzabira készül

2020. december 1. - 14:58 | Sport

Kedd helyett csak szerdán hagyja el a kórházat Romain Grosjean, a Forma-1-es Haas istálló francia versenyzője, aki a vasárnapi Bahreini Nagydíjon szenvedett súlyos balesetet, de kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket.

Grosjean csak szerdán hagyja el a kórházat, Abu-Dzabira készül
Fotó: FB/F1

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke kedden azt mondta, a 34 éves versenyző kezelőorvosai szerint a gyógyulási folyamat a várakozásaiknak megfelelően halad.

"Nincs probléma, itt inkább arról van szó, hogy felgyorsítja a teljes felépülést, ha még egy éjszakát a kórházban marad"

- nyilatkozta Steiner, aki szerint Grosjeannak az a célja, hogy a jövő hét végén ismét versenyezni tudjon. A szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjat jövő vasárnap rendezik, Grosjeannak nagy valószínűséggel az lesz pályafutása utolsó F1-es versenye.

"Az a célja, hogy ott legyen a rajtrácson Abu-Dzabiban, ezért mindent igyekszik megtenni"

- jelentette ki a csapatfőnök.

A Haas hétfőn jelentette be, hogy a most hétvégén sorra kerülő Szahíri Nagydíjon a 24 éves brazil Pietro Fittipaldi helyettesíti majd Grosjeant.

Az észak-amerikai központú istálló kedden azt is közölte, hogy jövőre az egyik versenyautóját az orosz Nyikita Mazepin vezeti majd. A Haas másik versenyzőülésének nagy esélyese Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, miután a Haasnál most alkalmazásban álló dán Kevin Magnussen Grosjeanhoz hasonlóan jövőre elhagyja a csapatot.

(MTI)

Címkék: Romain Grosjean