Guardiola és Casillas is hosszabbít a csapatánál

Meghosszabbította Josep Guardiola vezetőedző szerződését az angol bajnok Manchester City labdarúgóklub.

Guardiola és Casillas is hosszabbít a csapatánál
Pep Guardiola (Fotó: AP/TASR)

A katalán szakember 2016 nyarán vette át a csapat irányítását, szerződése három idényre szólt, ezt most további két évvel, 2021 nyaráig hosszabbították meg. A The Mirror című lap értesülése szerint az új megállapodás alapján idényenként 20 millió fontot keres majd Guardiola.

A Manchester City idén megnyerte a Ligakupát, a bajnokságban pedig 100 ponttal - 19 pontos előnnyel - és 106 lőtt góllal végzett az élen.

A 47 éves tréner csütörtökön úgy nyilatkozott, szeretné, ha a folytatásban ugyanilyen magas szinten teljesítene és ugyanilyen ütemben fejlődne a csapata.

Casillas további egy évet marad Portóban

Iker Casillas további egy évig marad a portugál bajnok FC Porto labdarúgócsapatánál. A szerződéshosszabbítást a 37. születésnapját vasárnap ünneplő, világ- és Európa-bajnok hálóőr és a klub is megerősítette közösségi felületén, így Casillas negyedik idényét tölti majd Portóban.

A kapus 2015-ben nevelőegyesületétől, a Real Madridtól igazolt Portugáliába. A spanyol klub színeiben 16 év alatt többek között három Bajnokok Ligáját, öt bajnoki címet, két Spanyol Király Kupát, valamint klubvilágbajnokságot nyert.

(MTI)