Guardiola: Ki kell érdemelnem a szerződéshosszabbítást

2020. szeptember 21. - 10:23 | Sport

Josep Guardiola örömmel meghosszabbítaná szerződését a Manchester City labdarúgócsapatánál, ám úgy véli: ehhez előbb bizonyítania kell a klub tulajdonosai felé.

Guardiola: Ki kell érdemelnem a szerződéshosszabbítást
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A katalán tréner 2016 óta irányítja a manchesteri alakulatot, amellyel többek között két bajnoki címet és egy FA Kupát nyert. Az elmúlt idényben együttese 18 pontos lemaradással zárt másodikként a pontvadászatban a bajnok Liverpool mögött, a Bajnokok Ligájában pedig a negyeddöntőben búcsúzott. Guardiolát jelenlegi kontraktusa 2021-ig köti a klubhoz.

"Szeretnék hosszabban itt maradni"

- fogalmazott a 49 esztendős vezetőedző a City Wolverhampton elleni hétfő (ma) esti bajnokija előtt, amely idénynyitó lesz a csapata számára, mivel első fordulós találkozóját a hosszúra nyúlt európai kupaszereplés miatt elhalasztották.

"A szerződés meghosszabbítását ki kell érdemelnem. Meglátjuk, sikerül-e ez ebben az idényben a csapat előrehaladásának és fejlődésének fényében"

- fejtette ki Guardiola. Leszögezte ugyanakkor: jövője nem függ attól, szerez-e trófeákat a szezonban az együttes. Megemlítette: a vezetés nem erőltetett semmit a klubhoz érkezése óta, hagyták, hogy stábjával a tőlük telhető legjobb teljesítményt érjék el a gárdával, és ez továbbra is így van.

"Nem mondták meg, mikor mit kell nyernem, csupán azt, hogy játsszunk. Ugyanakkor ismerem a klub hagyományait, győzni akarok és kiérdemelni az új szerződést"

- hangsúlyozta Guardiola.

(MTI)

Címkék: Pep Guardiola