A gumigyár ötezer munkása egyelőre nincs veszélyben

2020. április 25. - 08:59 | Belföld

A Continental puhói (Púchov üzemeiben fokozatosan indul újra a munka. A Continental Matador Truck Tires már húsvét után elindította a termelést, a Continental Matador Rubbernél pedig ezen a héten kezdtek újra dolgozni a munkások.

A gumigyár ötezer munkása egyelőre nincs veszélyben
Fotó: TASR

A német konszern leányvállalatai egyelőre nem pontosították, hogy milyen kapacitással dolgoznak. A cég PR-menedzsere viszont a Denník E kérdésére válaszolva elmondta, hogy a cégeknek jelenleg nem áll szándékukban csökkenteni a dolgozók létszámát, akik csak Puhóban (Púchov) ötezren vannak.

Mindez azért számít jó hírnek, mert a németországi központban még a koronavírus előtt szó volt arról, hogy a gépkocsik iránt csökkenő globális kereslet miatt elképzelhető, hogy a cégnek "karcsúsítania" kell a struktúráin.

A Continental nemcsak a legnagyobb, hanem a legsikeresebb szlovákiai autóipari vállalatok közé tartozik. Puhói (Púchov) üzemei tavaly 1,75 milliárd eurós forgalmat értek el, és összesen 230 millió euró tiszta hasznot produkáltak.

A konszern nemcsak gumiabroncsokat gyárt Szlovákiában, hanem gumitömítéseket (Alsóvesztény - Dolné Vestenice) is fékrendszereket (Zólyom - Zvolen) is. A zólyomi Continental Automotive Systems Slovakia 330 millió, az alsóvesztényi ContiTech Vibration Control Slovakia pedig 100 millió eurós forgalmat produkált a tavalyi évben.

(Denník E)