A gútai gyilkosság ügyében akarták kihallgatni hétfőn reggel Szabó Tamást

2019. április 15. - 14:31 | Régió

A Kuciak-Kušnírová kettős gyilkosság egyik fővádlottját hétfőn reggel Nyitrán hallgatta volna ki a NAKA, ezúttal azonban a gútai vállalkozó, Molnár Péter több mint két évvel ezelőtti megölése kapcsán - értesült a Noviny.sk a vádlott ügyvédjére, Ivana Kochanskára hivatkozva.

A gútai gyilkosság ügyében akarták kihallgatni hétfőn reggel Szabó Tamást
Fotó: Noviny.sk

Fegyveres rendőrök szállították át Szabó Tamást a NAKA nyitrai kihallgatására, ami mintegy két órán át tartott, de Kochanská közlése szerint Szabó nem kívánt vallomást tenni az ügyben.

Molnár Péter autóbuszokat üzemeltetett, melyekkel munkásokat szállítottak Magyarországra. Miroslav Marček (a Kuciak-gyilkosság másik vádlottja, aki a múlt héten állítólag beismerte, hogy ő lőtte le az újságírót és kedvesét) sofőrként dolgozott nála, Szabó Tamás pedig tulajdonképpen a testőre volt. Molnárt 2016 decemberében, saját ágyában végezték ki egy fejlövéssel. Csakúgy, mint Ján Kuciakot, akit szintén otthon lőttek agyon. Molnár tetemét testvére találta meg, mikor elment hozzá, mivel nem vette fel a telefonját.

A vállalkozó meggyilkolásáról Andruskó Zoltán (a Kuciak-gyilkosságban közvetítőként szerepel Alena Zsuzsová és Szabó, ill. Marček között) beszélt a rendőrségnek, vallomása egy része pedig megjelent a Marian Kočner elleni hivatalos gyanúsítás szövegében is. Andruskó szerint Szabó és Marček közvetetten bevallották, hogy ők az elkövetők. Erre abból következtetett, hogy amikor rákérdezett náluk erre, csak mosolyogtak.

(Noviny.sk/para)