Gútán járt a NAKA a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottjával!

Szerdán délután a Joj TV információi szerint Gútán (Komáromi járás) jártak a NAKA egységei, egyik autójukban pedig ott ült a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja, Miroslav Marček.

Gútán járt a NAKA a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottjával!
Fotó: Joj TV

A televízió úgy tudja, három helyen jártak, a tanári lakásoknál, egy lakótelepen és a több mint két éve meggyilkolt vállalkozó, Molnár Péter házánál. Az akció során minimálisan egy személyt őrizetbe vettek, majd a város egyik különálló településrésze, Nagysziget felé vették az irányt.

Andruskó Zoltán, aki közvetítőként szintén gyanúsított a Kuciak-gyilkosságban, a rendőrséggel együttműködve azt vallotta, hogy Molnárt a másik két gyanúsított, Szabó Tamás és Miroslav Marček tette el láb alól.

Ennek a Marian Kočner elleni hivatalos gyanúsítás szövegében van nyoma. "Azt kezdte oldani, kit lehetne ezzel megbízni, majd megszólította Szabó Tamást és Miroslav Marčekot, mivel ől ölték meg Gútán Molnár Péter vállalkozót, és megmondta nekik a jutalom összegét is, amit kapnának."

Andruskó közlése szerint Szabó és Marček beismerték előtte a gyilkosságot. "2017-ben történt a gyilkosság. Egy nappal később a fiúk, Miroslav Marček és Szabó Tamás megjelentek nála, s közvetett módon beismerték, ebből pedig tudta, hogy képesek ilyesmire" - áll a gyanúsítás szövegében.

Marček, Szabó és Andruskó is jelenleg vizsgálati fogságban ülnek.

(Joj TV)