Gútát megtalálták a térképen, és szinte az összes kivezető utat felújítanák

2020. május 15. - 14:37 | Régió

Nyitra Megye Önkormányzata az úthálózat fejlesztése érdekében több projekten is dolgozik. Ezek az utak Komárom, Vágsellye, Érsekújvár és Léva körzetében találhatóak.

Gútát megtalálták a térképen, és szinte az összes kivezető utat felújítanák
googlemaps

A megye nemrégiben több mint 17 millió euró értékű útjavítási projektet nyújtott be, amelyet az Európai Unió forrásaiból kíván finanszírozni. Az önkormányzat két új, közel 5,7 millió euró értékű tervet is előkészített, arra az esetre, ha további források állnának rendelkezésre az Integrált Regionális Operatív Programban (IROP).

A regionális képviselők májusi ülésükön már előirányozták a költségvetésben az öt százalékos társfinanszírozáshoz szükséges pénzt. A tervek szerint nekilátnának kijavítani a Gúta - Komárom közötti utat is. Ha ezt a projektet nem fogadják el az IROP pályázati felhívás keretében, akkor azt a pénzügyminisztériumtól kapott pénzügyi támogatásból fedezik.

De ez nem minden. A régió további három projektet készít elő. Ezen belül rekonstruálnák a Vágsellye - Gúta szakaszon található autóutat, valamint az Érsekújvár és Gúta közötti közutat is.

TASR