Gyakorlórepülés közben zuhanhatott le a kisrepülő, négy férfi vesztette életét (FOTÓK)

2023. február 23. - 08:50 | Régió

Amint arról beszámoltunk, szerdán délután négy halálos áldozatot követelő repülőszerencsétlenség történt a trencséni járásbeli Trenčianske Stankovce községnél. A hatóságok egyelőre fukarok az információközléssel, a TV Noviny viszont kiderített részleteket az esetről.

Gyakorlórepülés közben zuhanhatott le a kisrepülő, négy férfi vesztette életét (FOTÓK)
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

Hivatalosan egyelőre csak annyit tudni, hogy egy kétmotoros repülőgépről van szó, amit egy pozsonyi repülőiskola használt tanításra. Az iskolának több repülőgépe is van egy trencséni hangárban.

A TV Noviny információi szerint szerdán épp gyakorlórepülés zajlott, és a gépen tartózkodott az iskola vezetője is. A portál szerint a tragédia egy olyan szituáció során történhetett, amit a pilótákkal is gyakorolni szoktak. Konkrétan az egyik motor leállításáról, majd az ezt követő újraindításáról van szó.

Hogy valóban ez áll-e a tragédia mögött, egyelőre nem tudni. A portál szerint az iskola említett vezetője mellett két tanuló, valamint egy instruktor tartózkodott a gépen. A becsapódást követően a repülőgép apró darabokra roncsolódott szét a mezőn.

A rendőrség csupán csütörtökön reggel közölte, hogy a gépen egy 42 és egy 25 éves férfi ült a Trencséni járásból, egy 43 éves férfi a Nagytapolcsányi járásból és egy 26 éves férfi az iglói (Spišská Nová Ves) járásból. A helyszínre kiérkező mentők már nem tudtak rajtuk segíteni. A rendőrség hozzátette: egyikük a hatóság kötelékébe tartozott.

A helyszínelés a késő esti órákig tartott, és csütörtökön is folytatják. Általános veszélyeztetés ügyében indítottak vizsgálatot.


(tvnoviny.sk/para)