Gyászolhatnak a Forma-1-rajongók: lekeverték az F1 magyar hangját

2019. május 11. - 18:36 | Sport

Szombaton kora délután, váratlanul jelezte Szujó Zoltán, hogy 18 év után távozik a Forma-1 mellől, már - írja az Index.hu. Ezért a Spanyol Nagydíj harmadik szabadedzését, és később az időmérőjét sem ő közvetítette már Wéber Gábor mellett.

Gyászolhatnak a Forma-1-rajongók: lekeverték az F1 magyar hangját
wikipédia

A magyarországi portálnak telefonon elmondta távozásának fő indokát, mondván:

"emberi és szakmai okok vezettek az M4 Sporttól való távozásomhoz."

Szujó eredetileg a helyszínről közvetítette volna a Spanyol Nagydíjat, ám a pénteki szabadedzések alatt fellépő hanghiba miatt a vezetőség arra kérte őt és Wébert, inkább repüljenek vissza Budapestre, és a stúdióból közvetítsék az eseményeket. Ezt meg is tették, de szombat délelőtt Szujó érezte, a történtek miatt nincs közvetítésre alkalmas idegállapotban, ami miatt

helyettesítését kérte a feletteseitől. Válaszul azt kapta, hogy megoldják, és már vasárnap sem kell bemennie, illetve hozzátették, hogy ezt a viselkedést nem tűrik el.

Szujó ekkor adta be felmondását, amit el is fogadott az MTVA.

Ehhez a helyzethez hosszú út vezetett, árulta el Szujó, akiben közel három éve érett a távozás gondolata, mert azóta érezte úgy, hogy a csatorna nem kezeli értékén az egyik legdrágább, ám legnézettebb tartalmát.

Az elmúlt években leépítették az F1-közvetítés mögött dolgozó hatalmas háttérstábot, remek szerkesztőket küldtek el, akiket fiatal, rutintalan kollégákkal próbáltak helyettesíteni. A pénteki hanghiba is olyan eset volt, amit korábban gyorsan ki tudtak volna küszöbölni, most viszont a két kommentátor hazareptetése volt a megoldás, mondta Szujó, aki szerint ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Az állami Magyar Távirati Iroda az alábbi hírt hozta a történtekről: "Szerződésszegés miatt azonnali hatállyal felmond az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Szujó Zoltánnak. Az MTVA közleménye szerint a sportriporter-kommentátor súlyosan megszegte a szerződésében vállaltakat, ezért a közmédia úgy döntött, hogy kényszerűségből felbontja a műsorvezető cégével kötött kontraktust. A történtek miatt az MTVA a jövőben nem Szujó Zoltánnal képzeli el a Formula-1-es műsorok közvetítését. A közmédia sok sikert kíván a műsorvezetőnek a szakmai és a magánéletében - áll a közleményben."

Index.hu/MTI