A gyerekek legnagyobb örömére idén is lesz lovas-színjátszó tábor Hetényen

2020. július 30. - 10:47 | Régió

A hetényi Csavar Színház idei lovas-színjátszó táborára augusztus 10. és 14 között kerül sor. A gyerekkel Kiss Szilvia és Gál Tamás színművészek, valamint lányuk, Gál Réka Ágota foglalkozik majd.

A gyerekek legnagyobb örömére idén is lesz lovas-színjátszó tábor Hetényen
Fotók: Paraméter - archív

Az idei már az ötödik lovas-színjátszó tábor lesz Hetényen (Komáromi járás). A tábor különlegessége, hogy ötvözi a drámafoglalkozást és a lovaglást, ehhez pedig rengeteg jókedv és családias hangulat társul. A tavalyihoz képest a legjelentősebb változás, hogy a tábor idén a járványügyi intézkedések miatt nem lesz ottalvós, fél napot a lovaglásnak, fél napot pedig a színjátszásnak szentelnek majd.

„Tavaly kénytelenek voltunk egy évet kihagyni, mert éppen építés alatt volt a csűrszínház, így nem szerettünk volna az építkezés kellős közepére gyerekeket hozni. Idén a járvány miatt megint veszélybe került a tábor, de bízunk benne, hogy már semmi nem állja utunkat a megszervezésében” – mondta érdeklődésünkre Kiss Szilvia.

Időközben a Csavar-csűr tető alá került, így az idei táborozók már ki is próbálhatják. „Hárman foglalkozunk majd a gyerekekkel, Tamás, én és Réka lányunk, akit felvettek a Pozsonyi Színművészeti Egyetemre legmagasabb pontszámmal, illetve felvették a Budapesti Színművészeti Egyetemre is. Réka többszörös Európa-bajnok táncosként a mozgásvonalat viszi majd tovább a gyerekekkel, és természetesen mindemellett ugyanúgy lesz a színjátszás mellett lovaglás is” – tette hozzá Szilvia.

A Csavar Színház és a Szevasz Polgári Társulás közös szervezésében megvalósuló tábor az előző évekkel ellentétben idén csak napközis lesz, a foglalkozások reggel 9 órától 17 óráig tartanak majd. „Csütörtökön a szokásokhoz híven tartunk egy záróbulit a gyerekekkel, lesz közös sütögetés, éneklés, játszadozás, pénteken pedig egy bemutatóval zárul majd a tábor, amire a szülőket, nagyszülőket várjuk szeretettel.

A tábor szervezőjétől azt is megtudtuk, jövőre további újításokat terveznek: szeretnék Matusek Attilát és Laboda Róbertet is bevonni, sőt, akár az is lehet, hogy addigra már a csűrszínház is teljesen elkészül, és szállást is biztosít majd a gyerekeknek.

„Nagyon sokan jelentkeztek már most, vannak újak és vannak olyanok is, akik évek óta visszajárnak, sőt, barátaikat is elhozzák. Valószínűleg lesznek olyanok is, akik szívesen eljöttek volna, de mivel messziről jönnének, és nem tudunk szállást biztosítani, idén kihagyják, de arra is van példa, hogy a gyerkőc annyira szeretne részt venni, hogy a szülők megoldották az elszállásolást.”

A résztvevők maximális számát 20-25 főben határozták meg, egyrészt azért, hogy mindenkivel tudjanak foglalkozni, másrészt pedig azért, mert a színjátszás mellett a lovaglásra is szeretnének sort keríteni. „Szerettünk volna felkérni egy díszlet-jelmeztervezőt is, akikkel a gyerekek közösen elkészíthették volna az előadáshoz szükséges jelmezeket és díszletet, ez viszont akkor lenne időben megvalósítható, ha a gyerekek itt aludhatnának, hiszen reggel 9-től délután 5-ig kevés idő jut arra, hogy mindezt belesűrítsük a programba, úgy, hogy még az étkezésre is időt kell szánnunk, így ezt is inkább jövőre tervezzük” – zárta Szilvia, aki egyúttal hangsúlyozta, nemcsak a gyerekek, hanem Tamással és Rékával együtt ők is nagyon várják már a tábort, mert öröm velük tölteni a szabadidejüket.


(fl)