A gyerekek Mikulás-figurával jutalmazták a szabálykövető sofőröket, az egyik járművezetőt ittasan kapták rajta

2022. december 5. - 18:12 | Régió

Mikulás-és krampuszfigurákat osztogattak a gyerekek a sofőröknek hétfőn délelőtt Kassán, a Mikulás az úton elnevezésű megelőző akció keretében.

A gyerekek Mikulás-figurával jutalmazták a szabálykövető sofőröket, az egyik járművezetőt ittasan kapták rajta
Fotó: Polícia SR/Košický kraj

A közlekedésrendészeken és a prevenciós munkatársakon kívül a kiválasztott általános iskolák 143 tanulója vett részt az eseményen. Az ellenőrzés során a rendőrök megállítottak egy ittas sofőrt is, akinek a helyszínen elvették a jogosítványát.

"A megyei hatáskörű rendezvényen összesen 137 járművezetőt ellenőriztek, közülük 102 példamutató, a KRESZ szabályai szerint közlekedő sofőrt jutalmaztak a gyerekek Mikulás-figurával és dicsérettel. Harmincöt sofőrt akik közlekedési szabálysértést követtek el és a helyszínen tartózkodtak, kihallgatásuk a krampuszfigura megrovása mellett folyt"

– tájékoztatott Jana Mésarová, a kassai regionális rendőrség szóvivője.

Kassán egy esetben nem kerülte el a sofőr a bírságot érvénytelen műszaki és károsanyag-kibocsátási bizonyítvány miatt. A Nagymihályi járásban egy sofőrnél az alkoholszonda 0,54 ezrelék alkoholt mutatott ki a leheletében. A rendőrség szerint amikor a gyerekek megrótták őt, elszégyellte magát.

TASR/para