Gyermekek nélkül tartják az ovis és alapsulis beiratkozásokat Dunaszerdahelyen

2020. március 29. - 09:27 | Régió

Az alapiskolai beiratkozás április 15-én, az óvodai április 30-án kezdődik - áll a városi hivatal weboldalán.

Gyermekek nélkül tartják az ovis és alapsulis beiratkozásokat Dunaszerdahelyen
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

Az alapiskolai beiratkozások április 15. és április 30. között lesznek Dunaszerdahelyen. A beiratkozásokat az iskolák szervezik, a gyermekek személyes jelenléte nélkül. Kötelező iskolalátogatás teljesítésére azt a gyermeket kell beíratni, aki 2020. augusztus 31-ig betölti a 6. életévét, ill. akinek halasztott iskolakezdése volt.

A beiratkozással kapcsolatos további információk az iskolák weboldalain kerülnek közzétételre.

Április 30-én kezdődik és május végéig tart az óvidai beiratkozási időszak, ugyancsak gyermekek személyes jelenléte nélkül. A kérelem benyújtásakor nem szükséges csatolni az igazolást a gyermek egészségi állapotáról.

Az óvodába történő felvételről/elutasításról szóló határozatot az igazgatók általában 2020. június végéig kézbesítik. Ha a határozat kiadásának napjáig a törvényes képviselők nem csatolják a felvételi kérelemhez az igazolást a gyermek egészségi állapotáról, akkor a gyermeket csak adaptációs időszakra veszi fel az óvoda.

Az oktatási miniszter döntése értelmében a művészeti alapiskolát érintő felvételi vizsgák három naptári hétig tartó időtartamban kerülnek megszervezésre, legkorábban az iskolai oktatás rendkívüli megszakításának befejezése után két héten belül.

A Szabadidőközpont szakköreibe történő regisztrációjára vonatkozó információkat később teszik közzé.

(Dunstreda.sk)