A gyermekeknek játszó színházak regionális szemléjére kerül sor Vágsellyén

A gyermekelőadásokkal foglalkozó nyitrai, vágsellyei és aranyosmaróti járásbeli (okres Zlaté Moravce)  színházak egy regionális szemle keretében gyűlnek össze február 10-én és 11-én a Vágsellyei Művelődési Központban. A Színpadi manó elnevezésű rendezvény a gyermekek drámai alkotásainak és a gyermekeknek játszó felnőtteknek a versenye.

A gyermekeknek játszó színházak regionális szemléjére kerül sor Vágsellyén
Illusztrációs felvétel (TASR)

A szemle minden évben lehetővé teszi a felnőtt és gyermek színtársulatok, valamint az irodalmi színjátszó szakkörök, egyesületek és egyének alkotásainak bemutatását és összevetését. „Elősegíti a térség amatőr művészetének fenntartását és fejlesztését, továbbá teret ad a nem hivatásos művészek számára a kölcsönös inspirálódáshoz, művelődéshez és tapasztalatcseréhez“ – közölte Silvia Bartáková, a nyitrai Kerületi Művelődési Központ munkatársa.

Az egyes színházi egyesületek, illetve ezek alkotásainak a bemutatásán kívül a Színpadi manó idén is különféle kísérőrendezvényeket ígér a résztvevők számára: tájékoztató jellegű szemináriumokat, műelemzéseket és beszélgetéseket a zsűritagokkal. „A szemle keretében a résztvevők egymással és a többi alkotóval is megismerkedhetnek“ – tette hozzá Bartáková.

TASR