Gyermekpornó miatt tartóztatták le és rúgták ki titokban a perui magyar nagykövetet!

2020. február 9. - 14:27 | Külföld

Egy nemzetközi gyermekpornográfia hálózat lefülelésekor került tavaly tavasszal a hatóságok látókörébe perui magyar nagykövetként Kaleta Gábor.

Gyermekpornó miatt tartóztatták le és rúgták ki titokban a perui magyar nagykövetet!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k) a magyar nagykövetség megnyitóján Limában 2017. október 19-én. Mellette Kaleta Gábor perui magyar nagykövet (b) és Guillermo Molinari perui oktatási miniszterhelyettes - MTI

Az Index úgy tudja, a gyanúsítottat akkor letartóztatták, nagyköveti rangjától megfosztották.

A rendőrségi művelet során Szíriában, Pakisztánban, Olaszországban, Indiában, Franciaországban, Guatemalában, az Egyesült Királyságban, Peru, Ecuadorban és Costa Ricában is vettek őrizetbe gyanúsítottakat.

Kaleta Gábor egy korábbi interjúban - már nagykövetként - arról beszélt, hogy Székesfehérváron a ma vízivárosiként ismert általános iskolában járta ki a nyolc osztályt, utána, 1989-ben a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumba került.

2001-ben került a Külügyminisztériumba, hosszú ideig az Amerikai Főosztályon dolgozott. Eután Los Angelesben volt külszolgálaton, majd ismét az Amerikai Főosztályra került vissza. Később a Külügyminisztérium sajtófőnöke lett, majd ugyanezt a munkakört töltötte be az Igazságügyi Minisztériumban. Utána a Külgazdasági és Külügyminisztériumban dolgozott, ekkor már a Latin-Amerika és Karib-térség Főosztályon. Ezt követően lett 2017-ben Limában nagykövet.

Via Index