Gyermeksírásra lett figyelmes a rendőrség, az anya vérében két ezreléknyi alkoholt mértek

2021. április 18. - 15:28 | Régió

A Zólyomi Városi Rendőrség nemrégiben a Višňov parkban egy igencsak kellemetlen üggyel került szembe. A padon több, alkoholt fogyasztó személyre lettek figyelmesek. Köztük volt egy anya is, egy körülbelül egyéves, babakocsiban síró gyermekkel. Az esetről a városi rendőrség munkatársa, Pavol Varga számolt be.

Gyermeksírásra lett figyelmes a rendőrség, az anya vérében két ezreléknyi alkoholt mértek
Illusztrációs felvétel (TASR)

A rendőrök közbeléptek, megetették a síró gyermeket a babakocsiban talált étellel, valamint a saját vizükkel itatták meg, ugyanis a pici cumisüvege üres volt. Az anya alkoholtesztje 2 ezreléket mutatott, így a rendőrök azonnal további segítséget hívtak. A helyszínre az egészségügyi dolgozók is kiérkeztek, akik további vizsgálatok miatt a helyi gyermekkórházba vitték az anyát és gyermekét.

Az utóbbi hetekben nem ez volt az egyetlen olyan eset, amikor ittas anyukára bukkantak a rendőrök. A közelmúltban járőr segített megtalálni egy anyának a négyéves ikreit, akik egy parkban tűntek el. A felügyelt személy elhanyagolása pedif kifejezetten bűncselekménynek számít.

„A gyermekgondozás elhanyagolásának kérdése kényes kérdés, amely a szociális gondozás hatáskörébe tartozik, de ha valós veszély fenyegeti a gyermek egészségét és életét, vagy ha a gyermek olyan helyzetnek van kitéve, amelyet egyedül nem tud megoldani, és az a helyzet veszélyezteti az életét vagy az egészségét, akkor a rendőrség közbeléphet és büntetőeljárást indíthat a törvényes gyám ellen“ – mondta Petra Kováčiková rendőrségi szóvivő.

(noviny.sk)