GYILKOSSÁG: Vizsgálati fogságba helyezték "Kis Paprikát"!

2018. december 13. - 18:53 | Régió

A Nagyszombati Járásbíróság csütörtökön (december 13.) vizsgálati fogságba helyezte a jelenleg is zajló csallóközi maffiaper egyik vádlottját, Szamaránszky Rolandot.

GYILKOSSÁG: Vizsgálati fogságba helyezték "Kis Paprikát"!
Szamaránszky Roland a vádlottak padján - A Specializált Büntetőbíróságon zajló csallóközi maffiaper június 27-i tárgyalási napján (Fotó: Paraméter)

A "Kis Paprikaként" ismert dunaszerdahelyi férfit 2016 májusában is vizsgálati fogságba helyezték, ám fellebbezett, és alig öt hónap múlva a Legfelsőbb Bíróság illetékes szenátusa szabadon engedte őt.

Szamaránszky attól fogva a besztercebányai Specializált Büntetőbíróságon jelenleg is zajló csallóközi maffiaper vádlottjaként szabadlábon védekezhetett, egészen 2018. december 10-ig, amikor a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) munkatársai őrizetbe vették.

Most egy olyan gyilkosságban való részvétellel gyanúsítja őt a rendőrség, amelynek részleteire csupán a közelmúltban derült fény - annak köszönhetően, hogy a maffiaper vádlottjai az enyhébb büntetés reményében olyan bűnügyekről is kitálalnak, amelyeket a rendőrség eddig nem derített fel.

Értesülésünket megerősítette a Nagyszombati Járásbíróság is.

"A Nagyszombati Járásbíróság azért döntött a vizsgálati fogság mellett, mivel a gyanúsított esetében fennáll a szökés és elrejtőzés, valamint annak a veszélye, hogy befolyásolhatná a tanúkat, szakértőket, illetve szabadlábon akadályozhatná nyomozást és a szóban forgó bűnügy felderítését"

- tájékoztatta szerkesztőségünket a Nagyszombati Járásbíróság szóvivője, Michaela Krzysztofek, hozzátéve, hogy a gyanúsított panaszt emelt a vizsgálati fogságról szóló döntés ellen, beadványát a Nagyszombati Kerületi Bíróság fogja elbírálni.

Az illetékes bíró Szamaránszky Roland esetében tehát a vizsgálati fogság legszigorúbb formája mellett döntött. Aki a tanúk befolyásolásának, illetve a nyomozás akadályozásának veszélye miatt kerül előzetes letartóztatásba, az a rendőrségi vizsgálótiszt vagy az ügyész engedélye nélkül nem kommunikálhat a külvilággal, és az említett tisztségviselők "cenzúrázhatják" a postáját is.

Mi ez az "új" gyilkosság?

Arról, hogy Szamaránszky pontosan milyen gyilkosság miatt került vizsgálati fogságba, a rendőrség és a bíróság jelen pillanatban nem ad bővebb tájékoztatást. A szerkesztőségünk birtokába jutott, hivatalosan nem megerősített információk szerint a gyilkossági ügyben "Kis Paprikán" kívül a csallóközi maffiaper további két-három vádlottját is gyanúsítottként tartják számon a hatóságok. Az ügy kulcsfontosságú tanúja pedig egy olyan személy, aki korábban szintén a Sátor-féle maffia tagja volt, de az ellene történő vádemelést - vádalku keretében - elhalasztották. Ő jelenleg - tanúként - szabadlábon van.

Pillanatnyilag azt sem lehet tudni, hogy a hatóságok egyáltalán megtalálták-e a rejtélyek által övezett gyilkosság meg nem nevezett áldozatának holttestét, illetve azt is homály fedi, hogy mikor történt a bűncselekmény.

A maffiaperben mindent tagad

A Specializált Büntetőbíróságon zajló eljárásban Szamaránszky Rolandot két vádpontban vádolják:

• a bűnszövetkezetben való részvétellel,

• és az Écsi Béla, valamint testőre, Braňo K. ellen elkövetett gyilkosságban való részvétellel.

Szamaránszky Roland a vádlottak padján - A Specializált Büntetőbíróságon zajló csallóközi maffiaper június 27-i tárgyalási napján

A vádlott mindkét neki felrótt bűncselekmény elkövetését tagadja, vallomásáról egy korábbi cikkünkben számoltunk be.

A dunaszerdahelyi férfi a becenevét bátyjától, Szamaránszky Árpádtól örökölte, aki az 1999-es tízes mészárlás egyik vádlottja volt. Az idősebb "Paprika" részt vett az európai kriminalisztika legsúlyosabb maffialeszámolásának elkövetésében, ő volt az, aki a dunaszerdahelyi Fontána földszintjén felügyelt az étterem vendégeire, amíg két bűntársa az emeleten gépfegyverekkel kivégezte a Sátor Lajosékkal rivális Pápay-klán tíz tagját. Szamaránszky Árpád öt évet töltött vizsgálati fogságban, ahonnan 2004 szeptemberében szabadult, majd 2005 májusában közlekedési balesetben vesztette életét.

(db)


Kapcsolódó cikkek:

Csonti bevallotta, hogy gyilkos

Megeredt Csonti nyelve: Sátor Kaliňák csúcsrendőrén keresztül akart visszatérni a normál életbe

Zakál mindent tagad, Csonti tovább csiripel

Névsorolvasás a bíróságon – Ők voltak a Sátor-maffia tagjai

„Öröm Dunaszerdahelyen élni, vádlott úr!“

Ő nem olyan, mint a többiek, ő nem gyilkos

Kádár tovább tagadta a gyilkosságokat, majd félbeszakadt a csallóközi maffia büntetőpere

"Sátor Lajos pisztolyt nyomott a számba"

„Csonti elásott egy kisebb falut"

Egy halálfej és kilenc koponya – Sátor Lajos magára varratta a tízes gyilkosságot

A megyeri adóhivatalban megnyílt a pénzcsap, és ömlöttek a milliók a csallóközi maffia kasszájába

Csonti elsírta magát, amikor Spišiakkal találkozott

Sátor Lajos: “Anyu, jobb, ha nem tudsz semmiről!”

Nem biztos, hogy olcsón megússza a gyilkosságokat a koronatanú

Elnapolták Horváth Lehel kihallgatását

Ott volt a Fontánában, de nem emlékszik semmire

“Talán azt gondolták, istenek”

Két holttestet találtak Dunaszerdahely közelében!

Ki pisál széllel szemben, Horváth vagy Kádár?

Écsi Béla maradványait találhatták meg az udvarnoki határban

Az albári polgármester sofőrje szervezte meg a Sátor-Trnka csúcstalálkozót