Gyilkossággal gyanúsítják a 28 éves férfit, a bíró meg elengedte!

2019. november 2. - 10:29 | Régió

A nyomozó a 28 éves Petert gyanúsítja azzal, hogy meggyilkolta a tőle idősebb Adrianát, a bíró viszont nem adott helyt a vizsgálati fogsága helyezésének, így szabadon távozhatott - tudta meg a Nový Čas.

Gyilkossággal gyanúsítják a 28 éves férfit, a bíró meg elengedte!
Fotó: Nový Čas

Idén áprilisban, saját lakása kádjában találták meg a 46 éves Adriana kék foltokkal teli holttestét. A halottkém elsőre kizárta az idegenkezűséget, a boncolás elvégzése után azonban fordulat következett be az eset megítélésében. Kiderült ugyanis, hogy a nőt meggyilkolták.

A rendőrség e hét szerdán őrizetbe vette, majd meggyanúsította a nő 28 éves handlovái szomszédját, Petert. Javasolták a vizsgálati fogságba helyezését, ám a bíró mintegy 4 órás tárgyalást követően meglepetésre elengedte.

Roman Tarabus, a trencséni kerületi bíróságok szóvivője közölte, hogy ugyan léteznek bizonyítékok, amelyek arra engednek következtetni, hogy a férfi követte el ezt a szörnyű bűncselekményt, ugyanakkor olyan bizonyítékok is rendelkezésre állnak, amelyek kételyeket ébresztenek afelől, hogy ő az elkövető.

Peter a meggyilkolt nő szomszédjában bérelt lakást, a Nový Čas pedig úgy tudja, tagadja a gyilkosságot. Állítja, hogy a nővel semmilyen vitája nem akadt, a gyilkosság időpontjára pedig állítólag van alibije, máshol tartózkodott. Még kirendelt ügyvédet sem kért a bíróságon.

Ami ellene szól, azok a helyszínen talált DNS-nyomok. Azt egyelőre nem tudni, hogy azok mennyire lehetnek perdöntőek, pontosan hol találták őket, az viszont tény, hogy a férfi szabadon bocsátása ellen az ügyésznő fellebbezett, keresetéről a kerületi bíróság dönt majd.

(Nový Čas)