A gyilkosságiak vették át a nyomozást az ismert milliárdos és felesége halála ügyében

2017. december 18. - 17:59 | Külföld

A kanadai rendőrség gyilkossági csoportja vette át a nyomozást Barry Sherman kanadai milliárdos és feleségének halála ügyében, de ez még nem jelenti azt, hogy gyilkosságként kezelik az esetet - közölte vasárnap Michelle Flannery, a torontói rendőrség szóvivője.

A gyilkosságiak vették át a nyomozást az ismert milliárdos és felesége halála ügyében
Fotó: thestar.com

A 75 éves Barry Shermant és 70 éves feleségét pénteken holtan találta torontói otthonukban egy ingatlanügynök. Mindketten a medencéjük szélén lévő korláton voltak felakasztva.

A rendőrség közleménye szerint nem találtak a házban erőszakos behatolásra utaló nyomokat, az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat pedig megállapította, hogy mindketten "ligaturális nyaki nyomás" - köznyelven fojtás - következtében haltak meg. A rendőrség senkit sem gyanúsít, és őrizetbe vétel sem történt. A hatóságok arra kérték a polgárokat, hogy lépjenek velük kapcsolatba, amennyiben bármit is tudnak az esetről.

Shermanék rejtélyes halála első számú hír a kanadai sajtóban. Több lap olyan rendőrségi feltételezésről írt, hogy Barry Sherman meggyilkolta a feleségét, majd felakasztotta magát. A négy gyerekük azonban közleményben bírálta az effajta találgatásokat, és felelőtlenségnek nevezte azt, hogy a rendőrség berkeiből olyan feltevések szivárogtak ki, amelyekben sem a családtagok, sem a barátok és a kollégák sem hisznek. Alapos, hatékony és objektív nyomozásra szólították fel a rendőrséget.

Sherman 1974-ben alapította az Apotex gyógyszergyártó céget, amely jelenleg a világ hetedik legnagyobb, generikus gyógyszereket gyártó vállalata, és egyben a legnagyobb kanadai tulajdonú gyógyszeripari cég, amely évenként kétmilliárd kanadai dollárt meghaladó összegben értékesíti termékeit. Berry Sherman öt éve, hetvenévesen mondott le a vállalat vezérigazgatói posztjáról.

MTI/para