Gyimesi György, vagyis JURAJ (OĽANO) egy döglégy, amelyik akárhová lerakja a petéit…!

Barak László | 2021. július 3. - 07:05 | Vélemény

Bele lehet nyugodni, tulajdonképpen semmilyen hírértéke nincsen, hogy valaki szlovákiai magyarnak vallja mágát. Illetve tök mindegy, hogy tulajdonképpen egy senki-e az, aki akárkiként hirdeti önmagát… Nem kell belenyugodni viszont, hogy semmi nem lesz olcsóbb vagy épp drágább, ha valaki hanyatt esik attól, amit valamilyen önmagát politikusként meghatározó senki teljesítményként akar eladni akárhány primitív alaknak...

Gyimesi György, vagyis JURAJ (OĽANO) egy döglégy, amelyik akárhová lerakja a petéit…!
Fotó: TASR

Ha valaki nem értené a szövegkörnyezetet, elégedjen meg azzal, hogy a Matovič-féle párt egyik hirtelen magyar, illetve pénzért magyar parlamenti képviselőjéről van szó.

Olyan légyszerű akárkiről, amelyik akárhová lerakja a petéit…! Undorító, nemde?

Gyimesi György, illetve JURAJ (OĽANO) a delikvens!

Elsősorban neki, avagy az épp érte nyáladzóknak kell eldönteniük, ingyen is magyar vagy éppen pénzért magyar ugatás-e az, amit hónapok óta produkál ez a figura? Amelyik zsigerből echte szlovák nyelven igyekszik bemaszatolni kvázi nemzetttestvéreit! Avagy konyhanyelven magyarul makogva köpköd társaságban...

Egyébként, hogy ne áruljak zsákbamacskát, Barak László vagyok, Gyimesi által "érintett" személy!

Ám utólagos engedelmükkel, Hizsnyai Zoltán, Csehy Zoltán, Beke Zsolt, Németh Ilona, de akár en bloc a BÁZIS - Magyar Irodalmi és Művészeti Egyesület tagjai meg Tőzsér Árpád, és nyugodjék, Grendel Lajos nevében is eltanácsolhatnám melegebb vidékre az olyan szarjankót, aki csak azért baszakodik nyilvánosan, azaz köpi be döglényként a szlovákiai (ha úgy tetszik felvidéki) magaskultúra képviselőit az undorító politikai petéivel, mert a pillanatnyi haszonért liheg...!

Hát nem le van szarva az ilyen senkiházi genya? Komolyan akadhat olyan közéleti tényező a szlovákiai (felvidéki) magyar térfélen, aki eztán képes azzal kalkulálni, hogy ez a Gyimesi bármilyen szlovákiai magyar előjelű érdemi politikai cselekvésre alkalmas lehet?! Ugyan már!

Juraj Gyimesi kulturális maffiózónak minősítette a szlovák parlament „talaján” mindazokat a művészeket, akiknek köszönhetően tulajdonképen létezik, tetten érhető a szlovákiai magyar magaskultúra…! Miközben arról hadovált összefüggéstelenül vagdalkozva, hogy ő semmiképpen nem kívánja minősíteni azokat a kulturális projekteket, amelyekkel összevissza maszatolta a szlovákiai kisebbségi kultúra támogatására létrehozott egyetlen állami intézményt...!

A Gyimesi családnév egyébként egyáltalán nem ismeretlen a szlovákiai magyar közéletre fogékonyak számára.

Igor Matovič bérmagyarja, és Juraj Gyimesi mečiarista apukája, a kommunista titkosszolga Gyimesi György, a Magyar Népi Mozgalom a Megbékélésért és Jólétért kiötlője és „lezsírozója“ semmi másnak nem minősíthetők, csak a szlovákai magyar közösség bomlasztását generáló jelképes döglegyeknek!