Gyimesi lemaradt arról, hogy a komáromi kajak négyes világszínvonalú, egyedül Bugár drukkolna Vlčekéknek

2021. szeptember 29. - 20:50 | Belföld

Technikai problémák miatt csak a komáromi helyszínen megjelentek élvezhették élőben a DenníkN vitaműsorát, ahol Bugár Béla, a Híd korábbi elnöke, Gyimesi György, az OĽaNO parlamenti képviselője és Mózes Szabolcs, az Összefogás Mozgalom vezetője ütköztette véleményét. Az első kérdés alapján az derült ki, Gyimesi nem sejti, mi fán terem a komáromi kajakcsoda.

Gyimesi lemaradt arról, hogy a komáromi kajak négyes világszínvonalú, egyedül Bugár drukkolna Vlčekéknek
Fotó: Paraméter

A műsorvezető mindjárt a legelején helyi témával fordult a meghívott vendégekhez. Azt kérdezte tőlük, kinek drukkolnának, ha a komáromi kajak négyes versenyzők fej-fej mellett haladnának a magyarországi ellenfeleik oldalán az olimpiai döntőben. Bugár erre azt mondta, hogy a "mieinknek", azaz a komáromiaknak szorítana. Mózes a magyarországi versenyzők sikerének örülne a legjobban.

Gyimesi meg úgy reagált erre a felvetésre, hogy el se tudja képzelni, hogy ilyen helyzet adódjon, mert a szlovákiai kajaksport nincs olyan szinten, hogy ez a felállás reális legyen. Éppen ezért ő is a magyarországiaknak szurkolna. Feltételezhető, hogy a politikai helyzettel összefüggésben jobban képben van Gyimesi, de arról valószínűleg lemaradt, hogy a Samuel Baláž, Denis Myšák, Vlček Erik és Botek Ádám összetételű kajak négyes 500 méteres távon a harmadik helyet csípte el a tokiói olimpián. Ha ez nem lenne elég, azt is tegyük hozzá, hogy a legénység oszlopos tagja, Vlček Erik már a hatodik olimpiájáról tért haza. Egyike a legsikeresebb versenyzőknek a sportágban, már két olimpiai bronzéremmel, két ezüsttel és tíz világbajnoki aranyéremmel büszkélkedhet.

(para)